Heracles Almelo mocht in de twaalfde speelronde op vrijdag 10 november op bezoek bij Fortuna Sittard. In Sittard liep Heracles Almelo opnieuw tegen een ruime nederlaag aan. Na de eerdere nederlagen tegen sc Heerenveen, HHC Hardenberg en PSV werd het nu 4-1 in Limburg. Doelpuntenmakers aan de kant van Fortuna Sittard waren Rodrigo Guth, Milan Robberechts, Kaj Sierhuis en Alen Halilović. Mario Engels scoorde de enige treffer aan Almelose zijde.

Defensieve kwetsbaarheid uitgebuit door Fortuna Sittard
Fortuna Sittard liet Heracles Almelo de eerste helft aan de bal, maar de ploeg van John Lammers wist dat niet om te zetten in kansen. De aanvallen die Fortuna Sittard opzette waren echter wel levensgevaarlijk. Na zes minuten was het direct raak voor de thuisploeg. Ivo Pinto en Alen Halilović namen een corner kort, laatstgenoemde zette scherp voor en verdediger Rodrigo Guth torende boven iedereen uit en kopte raak, 1-0. Voor het half uur werd de marge al naar twee gebracht. Een lange bal van achteruit door Sava Čestić werd gewonnen door Dimitrios Siovas en zijn pass kwam gelijk terecht bij Kaj Sierhuis. De oud-Heraclied verlengde de bal met het hoofd op Milan Robberechts en de basisdebutant faalde niet oog in oog met Michael Brouwer, 2-0.

De doelman pareerde even later nog pogingen van Lorientz Rosier en Deroy Duarte, maar op een rebound van Alen Halilovic was Brouwer opnieuw kansloos. De Kroaat jaagde de bal in de rechterbovenhoek, 3-0. Heracles Almelo is niet eens veel minder dan Fortuna Sittard in de eerste helft, maar het zag er absoluut niet goed uit bij de verdedigende situaties. Daar werd het continu afgetroefd. Kaj Sierhuis maakte het drama in de eerste helft voor Heracles Almelo compleet door de 4-0 tegen zijn oude club binnen te koppen in de 40e minuut.

Drie wissels in de rust
John Lammers was absoluut niet tevreden, want hij bracht drie wissels in in de rust. Sven Sonnenberg, Jetro Willems en Bryan Limbombe kwamen in de ploeg voor Sava Čestić, Sem Scheperman en Anas Ouahim. Na rust was het al een stuk beter, maar niet voldoende om echt aanspraak te maken op veel kansen. Brian de Keersmaecker loste tweemaal een schot van buiten de zestien, maar daarvan raakte Ivor Pandur niet van de leg. Mario Engels zorgde nog wel voor een Almelose treffer in de absolute slotfase, maar het keert desondanks met een zuur gevoel terug naar Almelo.

Fortuna Sittard – Heracles Almelo: 4-1 (4-0)
6. Rodrigo Guth 1-0, 25. Milan Robberechts 2-0, 32. Alen Halilovic 3-0, 40. Kaj Sierhuis 4-0, 89. Mario Engels 4-1.

Gele kaarten: Mario Engels, Sem Scheperman, Thomas Bruns, Jannes Wieckhoff

Opstellingen:
Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto (84. Sadik Fofana), Dimitrios Siovas, Rodrigo Guth, Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Loreintz Rosier, Milan Robberechts (69. Arianit Ferati), Alen Halilović (77. Oğuzhan Özyakup), Inigo Cordoba (69. Remy Vita), Kaj Sierhuis (77. Mouhamed Menaour Belkheir).

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Jannes Wieckhoff, Sava Čestić (46. Sven Sonnenberg), Stijn Bultman, Ruben Roosken, Brian de Keersmaecker, Sem Scheperman (46. Jetro Willems), Thomas Bruns, Anas Ouahim (46. Bryan Limbombe), Emil Hansson, Mario Engels.