Heracles Almelo speelt aankomende vrijdag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in Sittard tussen de veertien en tien van de Eredivisie. Heracles Almelo zal gesteund worden door bijna 400 Heraclieden. Marinus Hannink zal een deel van de busreis naar het zuiden van het land sponsoren.

Marinus Hannink is opgeroeid in Almelo en was al vanaf zijn tiende lid van AVC Heracles. De inmiddels 84-jarige Hannink had vroeger een transportbedrijf genaamd Marinus Hannink transport. Hannink was veel onderweg en is uiteindelijk verhuisd van Almelo naar Swalmen dat gelegen is in de gemeente Roermond. In de jaren zeventig was Hannink bestuurslid bij Heracles Almelo waarna hij vervolgens in de jaren 80 voorzitter werd van de club.

Ondanks dat Hannink nu niet meer in Almelo woont, ligt zijn hart nog altijd bij Heracles Almelo. Hij is er trots op dat hij in het seizoen 1984/1985 de allereerste shirtsponsor was van Heracles Almelo. Het was een lastig jaar door financiële problemen. Hannink draagt bij aan het blijven bestaan van Heracles Almelo. In dat jaar kroont Heracles Almelo zich ook tot kampioen van de Eerste Divisie. Hannink was tussen 1987 en 1990 voorzitter van Heracles Almelo.

Hannink kijkt positief naar het huidige seizoen van Heracles Almelo.”Ik denk dat we in de Eredivisie blijven. We moeten wel roeien met de riemen die we hebben. Ik heb me beschikbaar gesteld om een deel van de busreis naar Fortuna Sittard te sponsoren. Vrijdag is een belangrijke wedstrijd en het is mooi dat de supporters vanuit Almelo met bussen richting Sittard kunnen om de ploeg te steunen”, zegt Hannink over de aankomende uitwedstrijd.