Heracles Almelo treft vrijdagavond Fortuna Sittard in de twaalfde speelronde van de Eredivisie. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion. Jizz Hornkamp, Nikolai Laursen en Diego van Oorschot zijn er niet bij vanwege langdurige blessures. Aanvoerder Justin Hoogma is geschorst voor het duel met de nummer veertien van de ranglijst. Abed Nankishi, Melih İbrahimoğlu en Navajo Bakboord zitten vrijdag ook niet bij de selectie. Trainer John Lammers en doelman Michael Brouwer blikken vooruit op het treffen.

“Thuis was het even niet gezellig met mij. Ik ben er wel goed ziek van geweest”, zegt Michael Brouwer over de afgelopen week met de nederlagen tegen sc Heerenveen, HHC Hardenberg en PSV. “Het was gewoon een slechte week en zo moeten we dat ook voelen. De rug rechten is nu het enige wat we kunnen doen. Onze ondergrens in wedstrijden tegen onze directe concurrenten moet heel hoog liggen. Er zal ook echt wel wat van ons gevraagd worden, want dat zijn helemaal geen makkelijke wedstrijden. We zullen allemaal ons steentje daarin moeten bijdragen”, concludeert Michael Brouwer.

John Lammers: “We moeten een resultaat halen”

“We hebben betere weken gekend, maar dit hoort ook bij voetbal. Een voetbalcarrière zit vol met ups en downs. Je herinnert je het meeste van ups, maar je leert het meeste van downs. Als wij drie clubs onder ons houden, dan hebben wij het nog steeds goed gedaan. Dat was vooraf ook de doelstelling. Misschien hebben we door onze goede start iets boven onze stand geleefd”, zegt Lammers

“Het omslagpunt gaat weer komen en een resultaat geeft je vertrouwen. We moeten een resultaat halen tegen Fortuna Sittard, we zijn daar met zijn constant mee bezig. We moeten terug naar de basis. Ook met de traningsvormen, we moeten ze niet te ingewikkeld maken. We gaan terug naar wat we altijd hebben gedaan. Op die manier zijn we begonnen en daar horen de vastigheden bij. We moeten als ploeg dicht bij onszelf blijven en daarbij moet je sommige jongens bewust maken van situaties. Er is nog altijd veel plezier en chemie binnen de groep. Het zal alleen maar beter worden bij een resultaat”, sluit de oefenmeester af.

Bekijk hieronder het interview met Michael Brouwer