Sekisui Kasei is sinds de oprichting van de Innovatiebox in 2018 actief betrokken bij het innovatie-initiatief Hettrix; een uniek samenwerkingsverband tussen vooraanstaande hightechbedrijven, kennisinstellingen en overheden met als doel het binden, boeien en behouden van technisch talent voor Almelo en de regio. Sekisui Kasei heeft haar deelname in de succesvolle samenwerking met minimaal een seizoen verlengd tot 2024.

Thijs Wansink, Managing Director bij Sekisui Kasei: “Hettrix is voor ons een geweldig platform om op de thema’s talent(ontwikkeling), vitaliteit en duurzaamheid op een laagdrempelige manier, via het voetbal, in contact te komen met kennisinstellingen en gemeente. Dit contact is belangrijk, omdat we gezamenlijk een grote uitdaging hebben als het gaat om het aantrekken en behouden van werknemers voor Almelo en de regio.”

Tom Uitzetter, commercieel manager bij Heracles Almelo: “Sekisui Kasei is één van de drijvende krachten achter Hettrix. Dat waren ze al bij de oprichting van het initiatief in 2018 en tegenwoordig ook door de activiteiten in Team Duurzaamheid. We zijn daarom verheugd te kunnen melden dat Sekisui het contract met een jaar heeft verlengd.”

Hettrix. Eén team voor de regio.

In 2018 ontstond bij Heracles Almelo de Innovatiebox; een skybox met Almelo hightechbedrijven VDL ETG, Benchmark Electronics, ETC Nederland, Urenco Nederland en Sekisui Kasei. Vijf jaar later is deze skybox uitgegroeid tot het netwerk ‘Hettrix’, met meer dan dertig aangesloten instellingen die elkaar rond het voetbal ontmoeten en inspireren op de thema’s talent, vitaliteit en duurzaamheid. “Een geweldige ontwikkeling”, aldus Niels Getkate, Business Development manager. “Heracles Almelo verbindt bedrijven, onderwijs en overheden met elkaar via de laagdrempeligheid van voetbal. Daar is behoefte aan. Onze club en ons stadion hebben hierdoor een nieuwe functie gekregen.”

Nieuwe samenwerkingsverbanden

De samenwerking werpt z’n vruchten af. De afgelopen jaren zijn er vanuit Hettrix weer nieuwe initiatieven ontstaan, zoals het vitaliteitsprogramma The Fitgame, en de opleidingen Triple T High Tech Academy en Heracles Business Academy.