Heracles Passend Voetbalteam speelde op donderdagavond 26 oktober hun eerste wedstrijd ooit. 
De tegenstander was niet de minste, namelijk streekgenoot PEC Zwolle. De Zwollenaren waren onder de vlag van haar maatschappelijk hart, Regio Zwolle United, met een team van de lokale G-voetbalvereniging De Boog afgereisd naar Almelo. Het werd voor beide teams een wedstrijd om nooit te vergeten. 

Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo, was het strijdtoneel van de avond. De lampen schenen prachtig over het veld en de muziek zorgde voor een gezellige stemming. Terwijl de spelers zich opwarmde voor de wedstrijd, stroomde de hoofdtribune vol met supporters en familieleden. Ook zij kwamen massaal af op het debuut van hun zoon of dochter in het zwart-witte shirt van Heracles Almelo. 

Vanaf de eerste minuut zochten beide teams vol enthousiasme de aanval op. Een spannende open wedstrijd volgde, waarbij beide ploegen veel kansen creëerden. PEC Zwolle opende de score, maar Heracles Almelo toonde veerkracht en boog de achterstand snel om naar een 3-1 voorsprong. 

De getoonde veerkracht van Heracles Almelo werd voor de rust nog teniet gedaan door een inhaalslag van de Zwollenaren. Door vier doelpunten in korte tijd gingen de Heraclieden alsnog met een achterstand de rust in. 

Aanvalsdrift in een spannende tweede helft

In de tweede helft ging de strijd onverminderd door en rijgden zowel Heracles Almelo en PEC Zwolle de doelpunten aaneen. Bij het ingaan van de slotfase was de stand in balans: 7-7. 

Luttele minuten voor het einde van deze speciale wedstrijd lukte het Heracles Almelo toch nog om de overwinning over de streep te trekken. Een fraaie treffer bracht de verlossende 8-7 op het scorebord en vanzelfsprekend zorgde dat voor ontlading op de tribunes én op het veld. De spanning die de spelers de hele dag stiekem een beetje hadden gevoeld kwam er in volle glorie uit. Als een hecht team dat al jaren samen speelt omhelsden de spelers elkaar en waren de high fives niet meer te tellen. PEC Zwolle probeerde in de ultieme slotfase nóg een keer terug te komen van een achterstand, maar dat lukte niet. In de tegenstoot werd het ook nog 9-7, waarna het eindsignaal volgde. 

Respect en fair play voerden de boventoon wanneer beide teams elkaar en het publiek bedankten voor de prachtige avond. Het was er een om nooit te vergeten! 

Maatschappelijke samenwerking in Overijssel

In Overijssel hebben we maar liefst vier betaald voetbalorganisaties (BVO’s). De clubs voetballen niet alleen, zij zetten zich ook in voor maatschappelijke vraagstukken. Samen met Sportnetwerk Overijssel en met de steun van de provincie Overijssel zetten de vier clubs zich de komende twee jaar gezamenlijk in voor een aantal sociaal-maatschappelijke thema’s.

De samenwerking heeft als doel om mensen meer te laten bewegen, bewust te laten worden van een gezonde leefstijl en sociaalmaatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Concreet zijn er drie thema’s gekozen waaraan gewerkt gaat worden: ‘Iedereen welkom in de sport’, ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’ en ‘Leesvaardigheid’.Heracles Almelo en PEC Zwolle (Regio Zwolle United) maken onder het thema ‘Iedereen welkom in de sport’ voetballen voor mensen met een handicap mogelijk bij de clubs en organiseerden zodoende ook deze wedstrijd.