Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen PSV verloren. De formatie moest ruim zeventig minuten met tien man spelen na de rode kaart voor Justin Hoogma. De gasten profiteerden en maakten een half dozijn vol via Luuk de Jong, Jerdy Schouten, Malik Tillmann, André Ramalho, Guus Til en Ricardo Pepi.

De koploper greep meteen het initiatief en zorgde in de eerste minuten voor gevaar met afstandsschoten van Johan Bakayoko (voorlangs) en Joey Veerman (over). De formatie van John Lammers kroop in de veertiende minuut nog door het oog van de naald toen Michael Brouwer Luuk de Jong van het scoren afhield. In de 21ste minuut ging het mis. Justin Hoogma veroorzaakte een strafschop na een charge op Guus Til en moest met rood van het veld. Luuk de Jong liet vervolgens Michael Brouwer vanaf elf meter kansloos.

Heracles Almelo, dat met elf man al geen grip kon krijgen op PSV, moest nu met tien man proberen om er iets van te maken. De formatie werd tot verdedigen gedwongen en moest hopen op die ene mogelijkheid. PSV controleerde en zette in de slotfase van de eerste helft aan. Michael Brouwer redde in de 41ste minuut knap op een inzet van Luuk de Jong. Twee minuten later had de doelman geluk dat een kopbal van Guus Til op de lat belandde. In de 45ste minuut was er geen houden aan. Jerdy Schouten dook in een gapend gat dat in de Almelose defensie was ontstaan en liet Michael Brouwer kansloos met een schuiver.

Tweede helft

Heracles Almelo begon iets feller aan de tweede helft en wist de bezoekers aanvankelijk van het doel weg te houden. PSV kreeg in 58ste minuut weer mogelijkheden. Hirving Lozano kwam een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden en even later mikte Johan Bakayoko over. Guus Til kreeg de volgende kans. De middenvelder mikte na een uur spelen op de paal.

De 63ste minuut was spectaculair. Heracles Almelo kreeg de eerste kans na een actie van Emil Hansson. De inzet van Sem Scheperman ging echter net naast. In de tegenaanval schoot Hirving Lozano op de paal. Twee minuten later viel de 0-3. Een voorzet van Joey Veerman werd door Malik Tillman van dichtbij afgerond. De 0-4 van Andrë Ramalho viel in de 68ste minuut en kwam tot stand op aangeven van Ricardo Pepi.

Michael Brouwer wist in de 72ste minuut een inzet van Hirving Lozano te keren en zag even later nog een schot van Patrick van Aanholt voorlangs gaan. Heracles Almelo kreeg in de tachtigste minuut nog een grote kans uit een vrije trap van Jetro Willems. De inzet van Mohamed Sankoh werd echter door Walter Benitez gekeerd. Guus Til tekende in de 85ste minuut voor 0-5 met een schuiver in de verre hoek. Heracles Almelo had allang de handdoek geworpen en moest in de negentigste minuut de 0-6 incasseren. Ricardo Pepi trof doel in de verre hoek.