Heracles Almelo is in de eerste ronde van de TOTO KNVB beker uitgeschakeld. HHC Hardenberg, uitkomend in de Tweede Divisie, won met 2-0 dankzij de doelpunten van Matias Jones en Jesper Drost.

Het eerste half uur had zeer weinig te bieden. Brian de Keersmaecker probeerde het in de 31ste minuut met een afstandsschot maar Jorick Maats wist deze onschadelijk te maken. Vier minuten later kwamen de gastheren vanuit een hoekschop op voorsprong. Matias Jones trof doel met een kopbal in de verre hoek.

Heracles Almelo kon ook na de 1-0 in aanvallend opzicht weinig brengen. Pas vlak voor de rust ondernam Bryan Limbombe een nieuwe poging vanaf afstand. Het schot verdween deze keer in het zijnet.

John Lammers greep in en bracht na de rust Thomas Bruns en Mario Engels. Heracles Almelo pakte de zaken wat energieker aan en Bruns kwam in de 55ste minuut tot een mogelijkheid. De inzet was echter te zwak om Jorick Maats te verontrusten. Een nieuwe standaardsituatie leidde na 63 minuten de 2-0 in. Jesper Drost kon inkoppen uit een vrije trap.

Heracles Almelo probeerde het tij nog te keren. Brian de Keersmaecker zag een nieuwe afstandsschot gekeerd worden door Jorick Maats en even later schoof Thomas Bruns de bal net voorlangs. HHC Hardenberg kreeg vier minuten later een kans via Ashwin Manuhutu maar diens inzet werd geblokt. Mario Engels leek in de slotfase nog een kans te krijgen maar wist deze niet uit te spelen. De laatste kans was voor HHC Hardenberg. De vrije trap van Pascal Mulder ging rakelings naast.