Heracles Almelo speelt in de eerste ronde van de TOTO KNVB beker uit tegen HHC Hardenberg. Het wordt de eerste keer dat beide teams elkaar treffen in dit toernooi.

Het vorige bekertoernooi van Heracles Almelo eindigde in de tweede ronde. In de eerste ronde werd Roda JC na het nemen van strafschoppen verslagen (2-2, 6-7). In de tweede ronde werd op eigen veld verloren van Go Ahead Eagles: 0-1.

HHC Hardenberg

HHC Hardenberg, spelend in de Tweede Divisie, kan bogen op een aardige historie in het bekertoernooi Het vermelden waard is het bekertoernooi 2008-2009 waarin de club in de eerste ronde won van Schijndel (2-1) en in de tweede ronde na strafschoppen afrekende met Go Ahead Eagles. HHC Hardenberg werd in de derde ronde gekoppeld aan Feyenoord. De club week hiervoor uit naar Emmen en nam zelfs via Gerben Tieltjes een voorsprong. Feyenoord wist de zaken daarna alsnog recht te zetten dankzij Roy Makaay (2x), Luis Pedro (2x) en Kevin Hofland: 1-5.

HHC Hardenberg zorgde in het seizoen 2014-2015 voor een verrassing door in de eerste ronde RKC Waalwijk te kloppen. Hielke Penterman nam in Hardenberg de enige treffer voor zijn rekening. In de tweede ronde moest de club uit naar PEC Zwolle. De eindstand was 6-1. Sargon Gouriye scoorde de Hardenbergse treffer.

Kwartfinalist

Het seizoen 2015-2016 verliep eveneens opvallend. HHC Hardenberg schakelde in de eerste ronde FC Lisse uit (0-4) en in de tweede ronde werd Berkum aan de zegekar gebonden: 0-2. Het hoogtepunt vond plaats op 15 december 2015 toen N.E.C. In Hardenberg met 2-0 werd verslagen. Glenn Kobussen en Dennis Krohne namen die avond de treffers voor hun rekening. De kwartfinale was het eindstation. AZ won op 2 februari 2016 in Alkmaar met 1-0 dankzij een goal van Vincent Janssen.

De laatste jaren verlopen voor HHC Hardenberg wat bescheidener. Het seizoen 2021-2022 eindigde in de eerste ronde. Capelle won in Hardenberg na verlenging met 0-2. Vorig seizoen strandde de club eveneens in de eerste ronde. PEC Zwolle won met 0-1 door een treffer van Apostolos Vellios. HHC Hardenberg moest het duel met tien man uitspelen na twee gele kaarten voor Serginho Fatima.