Heracles Almelo heeft zich aangesloten bij een nieuw initiatief vanuit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie om CO2-uitstoot te verminderen. Het model Slinger moet ervoor zorgen dat voetbalsupporters samen rijden naar de wedstrijden. De resultaten laten zien dat mobiliteit de grootste impact heeft op de totale uitstoot.

Heracles Almelo voegt zich bij 15 andere clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie die meedoen aan de samenwerking. Via Slinger is het de bedoeling dat supporters samen gaan carpoolen om de CO-2 uitstoot in het betaald voetbal te verminderen. Slinger zal supporters aan elkaar gaan koppelen wanneer deze hebben aangegeven naar dezelfde wedstrijd te gaan. Het zal de kosten drukken en er komt een nieuwe dimensie van de wedstrijdbeleving van de supporters.

Via de Slingerwidget op diverse plekken op heracles.nl kan een supporter zichzelf als bestuurder aanbieden en geeft diezelfde supporter vervolgens aan voor welke wedstrijd dit is. Mede-Heraclieden kunnen reageren op de rit als zij willen meerijden. Slinger bevat daarnaast nog andere functies om het meereizen makkelijker te maken. Supporters kunnen benzine- en parkeerkosten delen, foto’s maken en een vertrekpunt afspreken.

Doe mee en deel of boek je rit binnen twee minuten! Het is een mooie kans om in contact te komen met mede-Heraclieden, een positieve impact op het milieu te maken en de druk op de weg en de parkeerplaatsen te verlagen. Het is eenvoudig! Ga naar heracles.nl/tickets en meld je rit aan!