Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. De gastheren lieten een eindstand van 3-0 noteren dankzij de doelpunten van Luuk Brouwers (2x) en Ousame Sahraoui.

De thuisclub nam het initiatief en Michael Brouwer werd meteen aan het werk gezet. De doelman moest in de vierde minuut een inzet van Patrik Wålemark keren en drie minuten later een kopbal van Luuk Brouwers. Weer twee minuten later was het wel raak. Balverlies van Navajo Bakboord leidde tot een kans voor Osame Sahraoui. De linksbuiten van sc Heerenveen mikte raak in de verre hoek.

Heracles Almelo probeerde grip op het duel te krijgen maar kwam in deze fase amper in de buurt van Heerenveense doel. De thuisclub ging rustig verder en in de zeventiende minuut moest Michael Brouwer een schot van Thom Haye onschadelijk maken. De 2-0 viel in de 21ste minuut. Luuk Brouwers kon ongehinderd uithalen van een slordige twintig meter en liet daarmee Brouwer kansloos.

De Friese storm ging liggen. Heracles Almelo kreeg meer balbezit en in de 37ste minuut was de formatie van John Lammers dichtbij een treffer. Een kopbal van Lasse Wehmeyer, uit een hoekschop van Thomas Bruns, belandde tegen de lat.

Tweede helft

De eerste kans in de tweede helft was voor sc Heerenveen. Het schot van Luuk Brouwers in de vijftigste minuut ging deze keer ruim over. De eerste mogelijkheid voor Heracles Almelo diende zich aan in de 59ste minuut. Een voorzet van Lasse Wehmeyer werd door Mario Engels van dichtbij over het doel gewerkt.

Marko Vejinovic probeerde het in de 67ste minuut met een afstandsschot dat door Andries Noppert moeizaam werd verwerkt. Heracles Almelo kroop aansluitend door het oog van de naald toen Patrik Wålemark faalde toen hij oog in oog met Michael Brouwer stond. De goalie had in de zeventigste minuut een reflex in huis op een kopbal van Luuk Brouwers. De beslissing viel in de 73ste minuut. Luuk Brouwers kon van dichtbij afronden.

Heracles Almelo kon geen vuist meer maken en had het geluk dat de thuisclub nog een aantal mogelijkheden liet liggen. Michael Brouwer redde in de tachtigste minuut op een inzet van Daniel Karlsbakk en zag even later nog een schot van Pawel Bochniewicz over het doel gaan. De goalie redde in de 87ste minuut fraai op een schot van Anas Tahiri en zorgde daarmee voor het laatste wapenfeit.