Aanstaande zaterdag neemt Heracles Almelo het in de tiende speelronde van de Eredivisie op tegen sc Heerenveen. Het duel in het Abe Lenstra Stadion wordt afgetrapt om 18.45 uur. John Lammers blikt vooruit op de confrontatie.

“Het belooft een mooie, maar ook lastige wedstrijd te worden. Heerenveen speelt natuurlijk in eigen huis, maar aan ons de taak om het stadion stil te spelen samen met opnieuw een vol uitvak met Heraclieden”, vertelt de oefenmeester.

Lammers hecht vooral veel waarde aan de teamspirit binnen de Almelose equipe. “We zijn echt een goed team en we moeten scherp zijn op de mogelijkheden waar we Heerenveen pijn kunnen doen.”

Een opvallend detail in de wedstrijden van Heracles Almelo tot dusver is het aantal doelpunten dat de ploeg in de tweede helften scoort. Dertien van de veertien treffers dit seizoen vielen in het tweede bedrijf. Dat leverde tot dusver twaalf punten op. Al hamert Lammers in aanloop naar zaterdag vooral op een goede start. “Dat wij vaak terugkomen van een achterstand is goed om te zien en dat laat zien dat wij karakter hebben in de ploeg. Toch moeten we goed beginnen in Heerenveen. Voetbal is immers van kleine details afhankelijk.”

Jetro Willems ‘gewoon’ beschikbaar

Heracles Almelo reist met een nagenoeg fitte selectie af naar Friesland. Waar Jetro Willems in het begin van deze week kortstondig afwezig was, is de linksback ‘gewoon’ beschikbaar. Jizz Hornkamp en Nikolai Laursen ontbreken wél wegens langdurige blessures.

Bekijk hieronder het volledige interview met John Lammers.