Na een succesvolle eerste editie, is het maatschappelijke project Heracles Werkt afgelopen week weer van start gegaan. Het project dat zich richt op de persoonlijke ontwikkeling en loopbaan van jongeren draait tot begin april 2024. 

Dertien jongeren gaan de uitdaging aan. Voetballend naar werk of opleiding, met Heracles Werkt. Een zes maanden durende sport-/re-integratieprogramma voor alle inwoners met een WWB uitkering wonend in de gemeente Almelo, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen dit programma zetten de gemeente Almelo, USG Restart en de Heracles Foundation hun faciliteiten en netwerk in om de deelnemers verder te laten groeien in hun loopbaan met het ultieme doel: binnen een half jaar een baan en/of opleiding. Dit gebeurt onder begeleiding van Heracles Foundation-trainer Noël Oude Bennink en twee re-integratiecoaches van USG Restart: Marieke Wever en Inez Kattenbelt. 

Het programma bestaat uit een sportprogramma bij Heracles Almelo in het stadion gekoppeld aan diverse re-integratieactiviteiten. De deelnemers vormen een vast team en worden met elkaar in beweging gebracht. Naast de lokale activiteiten neemt het team deel aan voetbaltrainingen en voetbalwedstrijden. Elke dinsdag en donderdag zal de groep zich melden op het stadion. 

Het project biedt o.a. ook nog het volgende aan: 

  • Een talentscan om jouw verborgen vaardigheden te ontdekken en te benutten
  • Interessante workshops om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen
  • Persoonlijke coaching, zowel in groepsverband als individueel, om het beste uit jezelf te halen
  • Professionele loopbaanbegeleiding om jouw carrière pad helder te krijgen
  • Toegang tot het waardevolle netwerk van Heracles Almelo
  • Voetbalkleding van Heracles Almelo om je helemaal onderdeel te voelen van de groep

De ervaring van het eerste Heracles Werkt traject leert dat het een intensief, maar onwijs kansrijk proces is. Door de krachten van Heracles, USG Restart en de gemeente Almelo te bundelen gaan deuren open die anders moeilijker te openen zijn. Heracles Werkt is jouw springplank naar succes!

Vragen? Of geïnteresseerd om meer te weten te komen over het project? Neem gerust contact op door te mailen naar Foundation@heracles.nl