Maandagmiddag hebben Heracles Almelo en FC Twente een besloten oefenduel afgewerkt op Erve Asito. Na de remise op zondag traden beide teams aan met de wisselspelers aangevuld met spelers uit de Onder 21 van de gezamenlijke Academie. De Almeloërs wonnen de wedstrijd achter gesloten deuren met 3-2.

Opnieuw een achterstand

In de openingsfase van de wedstrijd was het balbezit voornamelijk voor Heracles Almelo. De thuisploeg was nauwkeurig in de passing, maar kon het balbezit nog niet omzetten in noemenswaardige kansen. Het bleef bij een halve doelpoging van rechtsback Sylian Mokono. FC Twente kon na elf minuten voor het eerst gevaarlijk worden, maar een vrije trap vanaf 18 meter werd door verdediger Gijs Smal zwak ingeschoten. Doelman Fabian de Keijzer kon de bal makkelijk oprapen. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd diende zich aan na 20 minuten voetbal. Mario Engels kreeg de bal goed teruggelegd door Abed Nankishi en schoot vervolgens hard op de vuisten van Przemyslaw Tyton.

FC Twente kwam na 28 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Een dieptepass vanuit de achterhoede werd door de van eigen helft startende Younes Taha koelbloedig achter De Keijzer in het doel gewerkt. Vlak na de openingstreffer scoorde FC Twente ook het tweede doelpunt van de wedstrijd. De corner van Carel Eiting kwam bij de eerste paal op het hoofd van Alec van Hoorenbeeck. De centrale verdediger kopte de bal over De Keijzer het doel in. In het restant van de eerste helft werden er geen kansen meer gecreëerd. De beide ploegen zochten bij een tussenstand van 0-2 de kleedkamer op voor de rust.

Volledig omgedraaid

Heracles Almelo kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer. De eerste kans in de tweede 45 minuten werd meteen gepromoveerd tot doelpunt. Een actie vanaf links kwam via Bryan Limbombe bij Antonio Satriano terecht. De Italiaanse spits schoof de bal van dichtbij zakelijk achter Tyton voor de aansluitingstreffer. De tweede mogelijkheid in de tweede helft was ook voor de thuisploeg. Op aangeven van Lasse Wehmeyer schoot Mohamed Sankoh van de buiten de zestien de bal hard in de onderhoek voor de gelijkmaker in de wedstrijd. Ook de ploeg uit Enschede creëerde een kans. Irakli Yegoian schoot vanaf de rand van de zestien meter rakelings naast. Na 83 minuten draaide Heracles Almelo de wedstrijd helemaal om. Een lepe vrije trap van Marko Vejinović vloog over de de muur boven in het vijandige doel. Daardoor wist Heracles Almelo de comeback compleet te maken.

Heracles Almelo – FC Twente: 1-0 (0-2)
28. Younes Taha (0-1)
30. Alec van Hoorenbeeck (0-2)
48. Antonio Satriano (1-2)
55. Mohamed Sankoh (2-2)
83. Marko Vejinović (3-2)

Opstelling Heracles Almelo:
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono (71. Melih Ibrahimoğlu), Sven Sonnenberg, Sava Čestić, Jetro Willems, Marko Vejinović, Sem Scheperman, Mario Engels (46. Mohamed Sankoh), Abed Nankishi (46. Lasse Wehmeyer), Antonio Satriano, Bryan Limbombe.

Opstelling FC Twente:
Przemyslaw Tyton, Harrie Kuster, Michel Driezen (80. Tijink), Alec van Hoorenbeeck, Gijs Smal (46. Tyrese Gijsbertha), Carel Eiting, Gijs Besselink, Irakli Yegoian (71. Lucas Vennegoor of Hesselink), Younes Taha, Ricky van Wolfswinkel (84. Wijnreder), Sander Sybrandy (63. Iylia).