Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente een punt overgehouden. De bezoekers hadden in de eerste helft het duel onder controle en kwam op 0-2 door de treffers van Daan Rots en Sem Steijn. Na de rust toonde Heracles Almelo een ander gezicht en wist alsnog een 2-2 af te dwingen dankzij invallers Mario Engels en Sven Sonnenberg.

De formatie van John Lammers moest het initiatief aan FC Twente laten en de gasten kregen in de elfde minuut de voorsprong in de schoot geworpen. Jannes Wieckhoff ging in de fout in bij een ingooi. Manfred Ugalde pikte de bal op, speelde Daan Rots aan en de Enschede rechtsbuiten schoof rustig binnen.

Heracles Almelo probeerde daarna grip de krijgen op het duel. De ploeg raakte de bal veelvuldig snel kwijt en kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten. FC Twente wachtte rustig af en sloeg in de 32ste minuut wederom toe. Een voorzet van Alfons Sampsted werd door Sem Steijn van dichtbij afgerond.

Het scheelde weinig of de bezoekers waren in de 33ste minuut op 0-3 gekomen. Sem Steijn kwam oog in oog met Michael Brouwer maar schoof de bal net naast. Twee minuten later gaf Heracles Almelo een teken van leven. Jannes Wieckhoff haalde uit en dwong Lars Unnerstall tot een redding. FC Twente kreeg in de 38ste minuut de volgende mogelijkheid. Het schot van Sem Steijn ging over het doel. Het laatste wapenfeit kwam van Ruben Roosken. Het schot in de 45ste minuut van grote afstand ging ruim naast.

Heracles Almelo toont veerkracht

Heracles Almelo begon de tweede helft aanmerkelijk feller en kreeg meteen de beste kans tot dan toe. Justin Hoogma gaf de bal in de eerste minuut voor en Anas Ouahim kopte vallend net naast. Nauwelijks een minuut later pareerde Michael Brouwer een schot van Mitchell van Bergen. Heracles Almelo werd in de 49ste minuut opnieuw gevaarlijk. Een schot van Mario Engels draaide net voorlangs.

Anas Ouahim bleek in de fase daarna de gevaarlijkste man bij Heracles Almelo. De middenvelder gleed in de 55ste minuut een voorzet van Ruben Roosken naast en nauwelijks een minuut later mikte hij van enige afstand net over. Heracles Almelo bleef dreigend en in de 69ste minuut viel de verdiende aansluitingstreffer. Mario Engels tikte op aangeven van Justin Hoogma van dichtbij binnen.

De slotfase was spannend. Carel Eiting schoof de bal in de 86ste minuut net naast. Daarna gooide John Lammers zijn laatste toef op tafel. Sven Sonnenberg werd als stormram gebracht. Een wissel die direct goed uitpakte. Abed Nankishi ging goed door aan de rechterkant en Sonnenberg kon van dichtbij afronden. Heracles Almelo ging door en Marko Vejinovic mikte in de vierde minuut van de blessuretijd nog over het doel.