Heracles Almelo speelt zondagmiddag de Twentse derby tegen FC Twente. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Almelo. Trainer John Lammers kan vanwege langdurige blessures niet beschikken over Diego van Oorschot, Nikolai Laursen en Jizz Hornkamp.

De oefenmeester kijkt uit naar de derby. “Een derby is iets extra’s waarin vaak gekke dingen gebeuren. FC Twente heeft een goede ploeg en ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Maar dit zijn speciale wedstrijden waarbij de ranglijst niet telt. Je hoeft de spelers niet te motiveren voor dit soort wedstrijden. Ze weten waar het om gaat. We moeten iets extra’s laten zien voor de supporters. We doen het samen. We hebben altijd veel steun aan de supporters en dit zijn wedstrijden waarin je iets terug kunt doen aan de fans. Dat heb ik de spelers ook meegegeven.”

Thomas Bruns kwam in het verleden tien keer in actie in de derby en de middenvelder weet wat deze wedstrijd betekent. “Dit zijn speciale potjes. Het is echt een wedstrijd op zich. De sfeer, de entourage en de week naar de wedstrijd toe is speciaal. Overal waar ik mensen tegenkom hebben ze het over deze wedstrijd. Je kunt wel zeggen dat de spanning wordt opgebouwd. Dat is alleen maar mooi. Daarnaast hebben we nog wat goed te maken van de verliespartij in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Daar hebben we het niet goed gedaan en daar moeten we lering uit trekken.”

Bekijk de voorbeschouwing op Heracles Almelo – FC Twente met Thomas Bruns op Heracles TV.