Een thuis voor iedereen, een Home of Football. Iedereen is welkom in onze sport in ons Overijssel. Samen met provinciegenoot Go Ahead Eagles bundelt Heracles Almelo de krachten om eenzaamheid in de regio tegen te gaan. Hoe? Door middels Overijssels Oudste Derby ouderen een extra thuis te bieden en thuis te laten voelen bij beide clubs. In Almelo en in Deventer.

Beide clubs zetten zich samen in voor de ouderen. Zo beschikken Go Ahead Eagles en Heracles Almelo over een eigen ‘Walking Football-team’. Zo heeft Heracles Almelo ook de projecten Football Memories en Toafelproat voor ouderen. Beide projecten zijn initiatieven waarbij deelnemers samen herinneringen ophalen en praten over voetbal van het heden en het verleden. Voor veel mensen is sociale interactie helaas niet meer vanzelfsprekend. Eenzaamheid komt steeds meer voor onder ouderen. 

Vanuit de samenwerking met de provincie Overijssel heeft Heracles Almelo besloten om de komende periode onder meer de oudere supporters meer centraal te stellen. Zo was er tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles– de oudste derby van Overijssel – speciale aandacht voor de ouderen. De aftrap van dat duel werd verricht door de twee oudste Walking Football-spelers van beide clubs. Heracles Almelo vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt binnen de club; van jong tot oud. Erve Asito is een thuis voor iedereen.

Rode draad tijdens de campagne ‘Thuis bij Overijssels Oudste Derby’ is dat Go Ahead Eagles en Heracles Almelo waar mogelijk de handen ineen slaan. Voetbal moet verbinden, het moet een thuis voor iedereen zijn. Een Home of Football. De twee oudste Walking Football-spelers van beide clubs gaven daarvoor zaterdagavond het startsein door de campagne letterlijk af te trappen. Tijdens de returnwedstrijd in Almelo zullen deze twee Walking Football-teams van beide ploegen ook een onderlinge wedstrijd spelen in het stadion van Heracles Almelo. Gedurende de campagne staan er daarnaast nog meer activiteiten op het programma om meer aandacht te vragen voor de ouderen onder ons.