Donderdagmiddag heeft Heracles Almelo een oefenwedstrijd gespeeld in Gelsenkirchen tegen Schalke 04. In Duitsland werd er om 13.00 afgetrapt in het Parkstadion wat gelegen is naast de Veltins Arena, het stadion van Schalke 04. Heracles Almelo stapte na 90 minuten met een 4-1 nederlaag van het veld.

Heracles Almelo kwam na elf minuten op een 0-1 voorsprong. Lasse Wehmeyer werd met een beetje hulp van de Schalke 04 verdediging alleen voor de keeper gezet. De Duitse aanvaller bleef rustig en zette Heracles Almelo op voorsprong. Niet veel later scoorde de thuisploeg al de gelijkmaker. Fabian de Keijzer kon de inzet van Bryan Lasme niet keren. Heracles Almelo wist vervolgens niet opnieuw op voorsprong te komen. Een nieuwe kans voor doelpuntenmaker Wehmeyer kon niet succesvol worden afgerond. Schalke 04 kwam voor de rust wel voorbij aan Heracles Almelo. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd door spits Simon Terodde achter De Keijzer in het doel gekopt.

Na de rust kwamen Schalke 04 en Heracles Almelo met veel wissels weer op het veld. Schalke 04 speelde dominanter in de tweede helft op het stroeve veld van het Parkstadion. Nadat Schalke 04 al een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel scoorde de ploeg uit Duitsland alsnog de derde treffer. Kenan Karaman maakte het doelpunt. Tien minuten voor het einde werd het nog 4-1 via Sebastian Polter. Een kort genomen hoekschop werd hoog voor geslingerd, waarna de bal werd teruggelegd op Polter die een meter voor het doel stond. In de slotfase van de wedstrijd viel Diego van Oorschot geblesseerd uit.

Schalke 04 – Heracles Almelo: 4-1 (2-1)
10. Wehmeyer (0-1)
13. Lasme (1-1)
27. Terodde (2-1)
58. Karaman (3-1)
78. Polter (4-1)

Opstelling Heracles Almelo:
De Keijzer, Wieckhoff (61. Mokono) , Sonnenberg (45. Cestic), Hoogma (45. Willems), Roosken, De Keersmaecker (45. Vejinovic), Bruns (45. Scheperman), Ouahim (45. Van Oorschot), Wehmeyer (45. Engels), Sankoh (45. Satriano), Hansson (45. Limbombe (85. Nankishi).

Opstelling Schalke 04:
Heekeren (45. Langer), Matriciani (45. Murkin), Cissé (45. Talabidi), Kaminski, Kalas (45. Mohr), Ouwejan (45. Tauer), Ouédraogo (45. Karaman), Tempelmann (45. Schallenberg), Seguin (45. Drexler), Terodde (45. Polter), Lasme (45. Idrizi (73. Kozuki).