Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 4-0 verloren. De basis hiervoor werd al gelegd in de beginfase. De formatie beet na de rust wel van zich af maar wist in tegenstelling tot de thuisclub de kansen niet te verzilveren.

Heracles Almelo werd in de beginfase overlopen. Een schot van Bobby Adekanye in de achtste minuut werd nog gekeerd door Michael Brouwer maar daarna sloeg de thuisclub keihard toe. Willum Willumsson scoorde in de dertiende minuut de 1-0 met een kopbal en nauwelijks vier minuten later tekende Victor Edvardsen met een schot van dichtbij voor de 2-0 nadat een hoekschop niet goed was verwerkt.

De Deventer storm ging daarna liggen. Heracles Almelo kreeg in het restant van de eerste helft meer balbezit maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Go Ahead Eagles zorgde af en toe voor enige dreiging en kon zonder problemen de voorsprong vasthouden.

Tweede helft

De formatie van John Lammers beet na de rust meer van zich af. Emil Hansson nam in de 46ste minuut het vijandelijke doel onder vuur. Jeffrey de Lange had echter geen probleem met het schot. Twee minuten later wist Navajo Bakboord het hoofd van Mohamed Sankoh te vinden. De kopbal van dichtbij ging echter over.

Heracles Almelo ging voort op de opgeslagen weg. Anas Ouahim zou de volgende twee doelpogingen voor zijn rekening nemen. Het schot in de 53ste minuut werd door Jeffrey de Lange moeizaam gekeerd en drie minuten later had de doelman minder moeite met een schot dat van grotere afstand kwam.

De beslissing viel na ruim een uur spelen. Mohamed Sankoh ondernam een lange rush die dwars door de Deventer defensie ging. De spits ging voor eigen succes waar de meegelopen Bryan Limbombe een betere optie was geweest. Sankoh schoot zelf en zag Jeffrey de Lange redden. Go Ahead Eagles sloeg vervolgens in de tegenaanval toe. Michael Brouwer kon het schot van Philippe Rommens nog keren maar de rebound van Sylla Sow betekende 3-0.

Heracles Almelo kreeg in de 66ste minuut de volgende kans. Antonio Satriano mikte van dichtbij naast. Acht minuten later werd de Italiaanse spits opnieuw in stelling gebracht. Een mooie voorzet van Mario Engels was niet aan hem besteed Het volgende wapenfeit kwam van Sem Scheperman. Zijn voorzet ging viel bijna binnen maar ging uiteindelijk net voorlangs. Go Ahead Eagles was in de 78ste minuut dichtbij de 4-0. Een van richting veranderd schot van Mats Deijl ging uiteindelijk net voorlangs.

Mario Engels kreeg in de 81ste minuut nog een geweldige kans. Het schot werd door Jeffrey de Lange gepareerd. Even later was het aan de andere kant wel raak door een bekeken schot van Bas Kuipers. Heracles Almelo werd daarna nog gevaarlijk via een schot van Emil Hansson maar had ook het geluk dat Go Ahead Eagles een aantal situaties slordig uitspeelde en dat Michael Brouwer nog een aantal reddingen had.