Donderdag 5 oktober trainde de selectie van Heracles Almelo voor het eerst op het vernieuwde trainingsveld naast het stadion. Om 10.00 uur zette de ploeg van John Lammers de eerste stappen op het veld.

Vernieuwd trainingsveld

In oktober 2022 kondigde Heracles Almelo aan dat de club vanaf het seizoen 2024-2025 over wil gaan op een natuurgrasveld. De transitie is in volle gang. Inmiddels is het nieuwe trainingsveld aangelegd en bespeelbaar.

Hybride grasmat

Het nieuwe trainingsveld zal voorzien zijn van een hybride grasmat. Dit is de opmaat naar de nieuwe grasmat die in de zomer van 2024 wordt aangelegd in het stadion.

Wat is een hybride grasmat?

Een hybride grasmat is een combinatie van natuur- en kunstgras. Het bestaat uit twee lagen door elkaar: een laag kunstgras met een laag natuurgras. Eigenlijk is een hybride grasmat een kunstgrasmat met een open structuur die ruimte biedt voor een natuurlijke grasmat om er doorheen te groeien. Het natuurlijke gras groeit en gaat zich hechten aan de kunstgrasmat. Dit zorgt uiteindelijk voor een hybride grasmat.