Heracles Almelo is gestart met haar eigen Passend Voetbalteam. Regionale voetbaltalenten, met een beperking, vertegenwoordigen onze zwart-witte trots voor een seizoen lang! De spelers van het Heracles Passend Voetbalteam worden behandeld als echte Heracles Almelo-voetballers. Eens per maand zal er, onder leiding van trainer Peter van Meerten, getraind worden in het stadion. Ondanks dat iemand een beperking heeft, willen wij laten zien dat het mogelijk is om op hoog niveau te spelen.

Eerste training en contractondertekening

Vrijdag 15 september tekenden alle spelers hun officiële contract bij het Heracles Passend Voetbalteam. Onder toeziend oog van Algemeen Directeur Rob Toussaint hebben de spelers hun handtekening gezet. Met dit contract mogen de spelers zich nu een jaar lang speler van Heracles Passend Voetbal noemen. 

Twee dagen later was het tijd voor de eerste training. In het stadion werd er twee uur lang keihard getraind. Een perfect moment om onderling nader kennis te maken, teamafspraken te maken en natuurlijk elkaars talent ontdekken en benutten. 

Selectie Heracles Passend Voetbalteam

Het team bestaat uit 18 spelers afkomstig van acht verenigingen uit de regio.

C.V.V. Oranje Nassau
Ruben Maathuis
Damian Kimmels

RKSV NEO
Nienke van den Einde
Gijs Ypenburg
Daan Hillen

DOS/DETO
Sam Bomas
Sven Schonewille

Juventa ’12
Jelmer Koppelman
Wesley Vollenbroek

SVZW Wierden
Tijmen van de Post
Marc Kempinga

V.V. Reutum
Jayson Wielens
Jelte Droste

HVV Tubantia
Kaan Kok
Levi Klos

FC Ommen
Sem van Boven
Gillian ten Kley
Roy Doornbos

Sport versterkt

Met het Heracles Passend Voetbalteam wil Heracles Almelo een podium creëren voor sporters met een beperking. Ondanks dat iemand een beperking heeft willen wij laten zien het mogelijk is om voor Heracles Almelo te spelen. Heracles Almelo hoopt hiermee het Passend Voetbal een mooie impuls te geven in de regio en stimuleren sportparticipatie onder kinderen met een handicap. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Door samen te sporten leer je vrienden en vriendinnen kennen.

Wil je meer weten over het Heracles Passend Voetbalteam? Neem dan gerust contact op met foundation@heracles.nl.