Op maandag 2 oktober speelde Heracles Almelo een oefenwedstrijd op bezoek bij FC Emmen. Op het sportcomplex van V.V. Emmen speelden de reserves van Heracles Almelo met 0-0 gelijk tegen de ploeg uit Drenthe.

In de openingsfase van de wedstrijd kreeg FC Emmen de eerste kans van de wedstrijd. Vleugelaanvaller Rui Mendes schoot net voorlangs het doel van Robin Jalving. Na een kwartier spelen diende de eerste mogelijkheid voor Heracles Almelo zich aan. Een goede steekbal van Abed Nankishi kwam aan bij de doorlopende Jannes Wieckhoff. De rechtsback werd onderuitgehaald op de rand van de zestienmeter. Mario Engels mocht aanleggen voor de vrije trap, maar deze eindigde in de muur van de thuisploeg. Na veertig minuten spelen met weinig kansen creëerde Heracles Almelo de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Een goed lopende aanval en een prima voorzet van Mario Engels zorgde ervoor dat linksback Ruben Roosken kon uithalen. De 23-jarige verdediger schoot de bal hard op de buitenkant van de paal. Een matige eerste helft eindige dan ook met een 0-0 tussenstand. 

Balans

Aan het begin van de tweede helft wisselde Heracles Almelo één keer. Sylian Mokono bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Melih Ibrahimoglu. Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van de thuisploeg. Invaller Landu schoot de bal simpel in de handen van Jalving. Vlak na dit moment kwam Diego van Oorschot in de gelegenheid om het doel van FC Emmen onder vuur te nemen. De harde inzet van Van Oorschot werd geblokt door een verdediger van FC Emmen. Heracles Almelo wisselde na een uur spelen Engels en Roosken. Academie-spelers Yaid Marhoum en Tim Geypens kwamen in de ploeg. Niet veel later kwam er nog een speler van de FC Twente/Heracles Academie binnen de ploeg. Tiago Codinha mocht zijn eerste minuten maken voor het eerste elftal van Heracles Almelo. Hij verving Abed Nankishi. 

Robin Jalving moest na zeventig minuten ingrijpen op een poging van Mosselaar. De sluitpost van Heracles Almelo keerde de inzet knap met zijn voeten en zorgde ervoor dat er nog altijd niet gescoord werd in Emmen. Tien minuten voor het einde keerde Sylian Mokono weer terug binnen de lijnen om de uitgevallen Wieckhoff te vervangen. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Čestić. De verdediger kopte een corner van Diego van Oorschot hoog over het doel van FC Emmen. Na negentig minuten bleven beide ploegen in balans.  

FC Emmen – Heracles Almelo: 0-0

Opstelling FC Emmen
Oelschlägel, Schouten, Funke (45. Bolk), Vos, Burnet (60. Mosselaar), Kieftenbeld, El Messaoudi, Smeets, Mendes (45. Landu), Huijzer, Younan.

Opstelling Heracles Almelo
Jalving, Wieckhoff (80. Mokono), Sonnenberg, Cestic, Roosken (60. Geypens), Mokono (45. Ibrahimoglu), Scheperman, Van Oorschot, Nankishi (67. Codinha), Engels (60. Marhoum), Wehmeyer.