Heracles Almelo heeft de eerste derby van het seizoen in winst omgezet. PEC Zwolle nam op Erve Asito nog wel een voorsprong dankzij Lennart Thy maar Emil Hansson zorgde met zijn twee treffers alsnog voor een geslaagde middag.

De beginfase had weinig te bieden. Heracles Almelo sprong onnauwkeurig met enkele mogelijkheden om. PEC Zwolle liet eveneens weinig zien maar kreeg in de 27ste minuut de eerste kans. Het schot van Davy van den Berg werd door Michael Brouwer gepareerd. Drie minuten later was er ook een kans voor de formatie van John Lammers. Mohamed Sankoh en Justin Hoogma kwamen een teenlengte tekort om een scherp aangesneden vrije trap van Thomas Bruns af te ronden.

Duel komt op gang

PEC Zwolle kreeg in de 32ste minuut een volgende kans. Odysseus Velanas stond ineens vrij en zag zijn inzet gekeerd worden door Michael Brouwer. Heracles Almelo zorgde enkele minuten later weer voor gevaar. Bryan Limbombe ging goed door op rechts. De voorzet kon door Mohamed Sankoh niet worden afgerond.

Heracles Almelo leek na veertig minuten op achterstand te komen. De treffer van Lennart Thy werd afgekeurd omdat zijn aangever Davy van den Berg buitenspel stond. Mohamed Sankoh kreeg in de 45ste minuut de beste Almelose kans tot dan toe. De spits tikte op aangeven van Bryan Limbombe van dichtbij over.

Thy slaat toe

De formatie van John Lammers begon goed aan de tweede helft en het scheelde weinig of Heracles Almelo was op voorsprong gekomen. Emil Hansson kwam in de vijftigste minuut naar binnen en zijn voorzet werd door Thomas Lam bijna in eigen doel gekopt. Nauwelijks een minuut later wist Mohamed Sankoh een voorzet van Thomas Bruns net niet binnen te lopen. PEC Zwolle sloeg uitgerekend in deze sterke fase toe. Lennart Thy tikte van dichtbij binnen.

Hansson verzilvert strafschop

Mario Engels, Ruben Roosken en Marko Vejinovic moesten het spel van Heracles Almelo van nieuw elan voorzien. De bezoekers kregen in de 66ste minuut de volgende kans. Een voorzet van Lennart Thy werd door Ferdy Druijff en Odysseus Velanas net gemist. Twee minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip nadat Bryan Limbombe was neergelegd. Emil Hansson verzilverde koeltjes de strafschop: 1-1.

Heracles Almelo putte moed uit de gelijkmaker en was in de 73ste minuut dichtbij de 2-1. Mario Engels werd de diepte ingestuurd maar zijn inzet werd gepareerd door Jasper Schendelaar. Beide ploegen zochten nu naar de winst en het spel golfde op en neer.

Hansson opnieuw trefzeker

Het was Emil Hansson die Heracles Almelo op voorsprong zou zetten. De linksbuiten dribbelde naar binnen en krulde vervolgens de bal op prachtige wijze in de verre hoek achter Jasper Schendelaar. Daarna was het tijd voor de spannende slotfase. Michael Brouwer maakte in de 89ste minuut een inzet van Lennart Thy onschadelijk Heracles Almelo kwam via Lasse Wehmeyer en Diego van Oorschot dichtbij de 3-1. Jasper Schendelaar wist beide schoten te pareren.