VDL Enabling Technologies Group (ETG) Almelo is met ingang van het seizoen 2023-2024 Partner in Business van Heracles Almelo. Daarmee groeit de industriële partner voor hightech bedrijven door tot de bovenste laag van de sponsorpiramide. Onlangs tekende directeur Sander Verschoor, in het bijzijn van algemeen directeur Rob Toussaint, commercieel manager Tom Uitzetter en business development manager Niels Getkate, de nieuwe driejarige overeenkomst.

VDL ETG ontwikkelt en produceert hightech modules en systemen voor internationale klanten in de semiconductor-, solar-, medische en aerospace-industrie. Met bijna 1.500 medewerkers is het bedrijf nu al een van de grootste werkgevers van Almelo. “Maar dat aantal gaat de komende jaren zeker groeien”, verwacht Verschoor.

Intensivering samenwerking

Vanaf het seizoen 2023-2024 groeit VDL ETG Almelo door tot Partner in Business van Heracles Almelo. VDL blijft als founding partner actief betrokken bij Hettrix. Verder breidt het techbedrijf de samenwerking uit met de inzet van LED-boarding en is het beeldmerk van VDL ook te zien op de backdrops bij interviews. Verschoor verklaart de keuze voor de intensivering van de samenwerking met Heracles Almelo: “We zijn onze productielocaties en -activiteiten in Almelo aan het uitbreiden. Die groei zorgt voor meer werkgelegenheid maar geeft ons tegelijk de grote uitdaging om voldoende technisch personeel aan te trekken.” VDL wil met meer exposure hun bekendheid als werkgever vergroten. Maar er is nog een belangrijke reden om de samenwerking met Heracles verder te versterken: ‘Heracles is een belangrijke schakel geworden in de verbinding tussen ons als werkgever, het onderwijs en de lokale overheid om samen technisch talent aan te trekken en te behouden voor deze regio. ‘En dat is niet alleen positief voor ons, maar ook voor de club en de stad Almelo.’ Aldus Verschoor.

Hettrix. Eén team voor de regio

Samen met andere hightech bedrijven die Almelo rijk is, startte VDL in 2018 het innovatie-initiatief bij Heracles Almelo. Hettrix, zoals het initiatief nu heet, is een samenwerkingsverband waar bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten de handen ineenslaan voor het binden, boeien en behouden van technisch talent voor Almelo en de regio. Deze organisaties ontmoeten elkaar rond thuiswedstrijden van Heracles Almelo in de skybox van Hettrix voor de nodige inspiratie en kruisbestuiving.

Werken bij VDL

Bij VDL ETG Almelo wordt er gewerkt aan complexe technische producten op het randje van wat maakbaar is. De expertise is erg breed. Van productiemechanisatie tot de integratie van mechatronische systemen. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak, maakt VDL ETG een unieke werkgever met tal van carrièrekansen op elk niveau. Ook werken en leren in een BBL-traject is mogelijk. Wil jij het verschil maken in de wereld van morgen en bijdragen aan de technologie van de toekomst? Kijk dan op www.werkenbijvdl.nl.