Heracles Almelo speelt in de zevende ronde van de Eredivisie thuis tegen PEC Zwolle.

De eerste duels in het betaalde voetbal tussen beide teams waren wedstrijden in de Tweede Divisie. In 1957 stond de wedstrijd twee keer op de rol. Het eerste duel werd gespeeld op 17 februari en eindigde in 1-0 dankzij een treffer van Jacob Edel. Op 6 oktober werd het 4-0 door de doelpunten van Alfons Droste (2x), Steve Mokone en Benny Haghuis.

Het eerste duel in de Eerste Divisie werd gespeeld op 3 april 1972. PEC Zwolle won met 1-2 door de treffers van Jan Rorije en Fons Stoffels. Het Almelose doelpunt werd gescoord door Joop Leidekker. Later dat jaar, op 12 november, won Heracles met 1-0 dankzij een goal van Harry Feijer. Beide ploegen boekten daarna wisselende resultaten in Almelo. De periode werd afgesloten op 28 augustus 1977 met een 1-1. Rob Poell opende namens Heracles de score en Rinus Israel tekende in de slotfase voor de gelijkmaker.

De reeks ontmoetingen werd hervat op 24 februari 1990. Heracles won met 1-0 dankzij Louis van Schijndel. Op 1 februari 1992 stond er 5-0 op het scorebord. Heracles stond na negen minuten al op 3-0 door een eigen doelpunt van Jan van Raalte en de treffers van Folkert Velten en Richard de Vries. In de tweede helft wist De Vries nog twee keer het doel te vinden. De editie van 19 oktober 1998 verliep minder voorspoedig: 0-5. De Zwolse treffers werden gescoord door Ignacio Tuhuteru (2x), Dirk-Jan Derksen, Jan Gerver en Sami Ristila. Deze periode in de Eerste Divisie werd afgesloten op 11 april 2005. Heracles Almelo won met 2-1 door de treffers van Gertjan Tamerus en Jeffrey de Visscher. Jos Hooiveld scoorde het Zwolse doelpunt.

Eredivisie

De Eredivisie werd het strijdtoneel vanaf 22 december 2012 en deze editie eindigde in 1-1 door de doelpunten van Samuel Armenteros en Youness Mokhtar. Heracles Almelo boekte over deze periode aardige uitslagen. De wedstrijd van 18 december 2016 eindigde bijvoorbeeld in 3-0. Een rode kaart voor Bart Schenkeveld en een aansluitend benutte strafschop van Samuel Armenteros betekenen na zeventien minuten de 1-0. Bram van Polen kreeg na ruim een uur spelen een tweede gele kaart. In de slotfase wisten Vincent Vermeij en Daryl van Mieghem nog het net te vinden.

De hoogste uitslag werd geboekt op 26 oktober 2019. PEC Zwolle werd toen met 4-0 naar huis gestuurd dankzij de goals van Lennart Czyborra, Silvester van der Water, Mauro Junior en Joey Konings. Deze reeks werd afgesloten op 26 februari 2022 en eindigde in 2-0 door de treffers van Luca de la Torre en Sinan Bakis.

De laatste ontmoeting was een uitstapje naar de Eerste Divisie. Heracles Almelo moest op 15 januari 2023 een gevoelige 0-3 slikken. Samir Lagsir, Thomas van den Belt en Lennart Thy namen de treffers voor hun rekening.