Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds 2005 weer een punt gepakt bij AZ. De thuisclub kwam al snel op voorsprong door een goal van Vangelis Pavlidis. De gelijkmaker van Anas Ouahim viel acht minuten na de rust.

De thuisclub nam razendsnel het initiatief. Vangelis Pavlidis kopte in de vijfde minuut nog voorlangs maar in de dertiende minuut was het wel raak voor de Griekse spits. Hij tikte op aangeven van Yukinari Sugawara van dichtbij binnen.

AZ bleef domineren en de volgende kans diende zich aan in 24ste minuut. Het schot van Myron van Brederode werd uitstekend gepareerd door Michael Brouwer. Sven Mijnans probeerde het in de 33ste minuut van enige afstand. Het schot ging echter ruim over het doel. Heracles Almelo was in de eerste helft de bal meestal snel kwijt en kwam mede daardoor niet tot mogelijkheden.

Doelpunt Ouahim

De tweede helft was aanvankelijk een voortzetting van de eerste bedrijf. AZ combineerde zich soms gemakkelijk door de Almelose defensie maar deze hield kranig stand. Heracles Almelo kwam in de 53ste minuut vanuit het niets langszij. Navajo Bakboord tekende voor de afgemeten voorzet en Anas Ouahim rondde van dichtbij subtiel af.

Heracles Almelo zou in de minuten daarna beter in het spel komen. De formatie van John Lammers was langer in balbezit dan voor rust en oogde ook comfortabeler aan de bal. De thuisclub bleef voor gevaar zorgen. Michael Brouwer moest in de 59ste minuut een inzet van Vangelis Pavlidis keren en een afstandsschot van Myron van Brederode ging in de 68ste minuut rakelings over.

Heracles Almelo kreeg in de 81ste minuut een behoorlijke kans. Emil Hansson ging goed door en gaf een afgemeten voorzet op Mohamed Sankoh. Zijn inzet was echter niet hard genoeg zodat Mathew Ryan kon redden. AZ kreeg in de 85ste minuut een grote kans in de schoot geworpen na balverlies in de opbouw. Vangelis Pavlidis kwam oog in oog met Michael Brouwer en de goalie kwam glorieus als winnaar uit de strijd. AZ drong daarna nog wel aan. Heracles Almelo hield echter stand.