Heracles Almelo neemt het donderdagavond op tegen AZ. Trainer John Lammers kan niet beschikken over Jizz Hornkamp en Nikolai Laursen. Antonio Satriano heeft een blessure opgelopen tijdens de training en is niet beschikbaar voor het duel in Alkmaar.

Verdediger Navajo Bakboord is blij dat na de teleurstelling in Volendam snel een nieuwe wedstrijd volgt. “We hebben het gelijkspel bij FC Volendam nabesproken en nu moeten we de knop weer omzetten en ons focussen op AZ. Het is een korte voorbereiding maar door goed tactisch te trainen en beelden te bekijken proberen we ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden.”

Ondanks dat Heracles Almelo in het verleden nog nooit een Eredivisieduel won in Alkmaar heeft Bakboord vertrouwen in het duel van donderdagavond. “We willen het AZ donderdag zo lastig mogelijk maken. We zijn een moeilijk te bespelen tegenstander, dat hebben we bijvoorbeeld ook tegen Ajax laten zien.”

Trainer John Lammers: “Na het gelijkspel tegen FC Volendam hebben we de wedstrijd geanalyseerd en met de groep gesproken. We hebben twee punten laten liggen daar mede door twee dode spelmomenten. We moeten daar meer onze verantwoordelijkheid pakken. AZ hoort bij de vier beste ploegen van Nederland en is dus een ploeg met veel kwaliteit. We moeten een goede organisatie neerzetten tegen AZ en hopen op een goede dag bij ons en een slechte dag bij AZ. Je krijgt altijd kansen en daar moeten we zeker uit bij AZ scherp op zijn, wil je kans maken op een resultaat.”

Bekijk hieronder het interview met Navajo Bakboord bij Heracles TV.