De FC Twente/Heracles Academie heeft in Maarten van Wesenbeeck (40) een nieuwe Manager Academie gevonden. Met ingang van 1 november zal Van Wesenbeeck de taken overnemen van Dominique Scholten, die zich vanaf dat moment gaat voorbereiden om algemeen directeur van FC Twente te worden. Van Wesenbeeck is aangesteld tot medio 2026.

“Het streven van de FC Twente/Heracles Academie sluit aan bij mijn ambities als persoon”, vertelt Maarten van Wesenbeeck. Van Wesenbeeck is sinds 2006 werkzaam bij KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF), waar hij momenteel in dienst is als General Manager. Daarnaast is hij voorzitter van het talentenprogramma van de KNAF. “Ik ben een persoon die graag anderen helpt en hen de mogelijkheid wilt bieden om dromen en ambities waar te kunnen maken. Samen met beide clubs, het personeel en alle vrijwilligers hoop ik een mooie periode tegemoet te gaan waarin we als Academie bestaande en nieuwe doelen kunnen realiseren. Ik kijk er enorm naar uit om op 1 november te starten in deze functie.”

Rob Toussaint, algemeen directeur Heracles Almelo, en Paul van der Kraan, algemeen directeur FC Twente, lichten de aanstelling van Maarten van Wesenbeeck toe.

“We zien in Maarten een geschikte Manager Academie”, zegt Rob Toussaint, algemeen directeur Heracles Almelo. “De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet. De realisatie van een zelfstandige trainingsaccommodatie, het vergroten van commerciële inkomsten en verdere sportieve groei zijn de volgende grote uitdagingen. Wij hebben er vertrouwen in dat we met Maarten de volgende stappen gaan zetten.”

Paul van der Kraan, algemeen directeur FC Twente: “Maarten is een energieke en ervaren man uit de autosport, maar hij is ook gek van voetbal. Dominique en Maarten zullen de komende periode intensief met elkaar samenwerken om tot een zorgvuldige overdracht te komen.”

Over Maarten van Wesenbeeck
Maarten van Wesenbeeck, geboren in Roosendaal en woonachtig in Enter, is sinds jaar en dag werkzaam in de sportwereld. Nadat Van Wesenbeeck in 2005 de HBO-opleiding Sportmanagement afrondde, is hij van start gegaan als Event Manager bij ACTION Sports in Antwerpen, België. In 2006 ging Van Wesenbeeck aan de slag als beleidsmedewerker bij KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF). Na drie jaar werd Van Wesenbeeck aangesteld als Hoofd Opleidingen bij de KNAF, waarna hij in 2016 de functie als General Manager ging bekleden. In de tussentijd volgde Van Wesenbeeck de Topcoach niveau 5-opleiding van het NOC*NSF. Sinds 2020 combineert Van Wesenbeeck zijn functie als General Manager bij de KNAF met het voorzitterschap bij KNAF Talent First, het talentontwikkelingsprogramma van de KNAF. Sinds 2022 is Van Wesenbeeck ook actief als jeugdtrainer/-leider bij SV Enter.