Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam een punt overgehouden. Brian de Keersmaecker en Emil Hansson zorgden na de rust voor een stand van 0-2. De thuisclub kon vervolgens terugkomen dankzij Benaissa Benamar en Robert Mühren.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de thuisclub. Robert Mühren tikte in de derde minuut van dichtbij net naast. Heracles Almelo kreeg na een kwartier spelen de eerste kansen. Een kopbal van Justin Hoogma ging net naast en slordig uitverdedigen aan Volendamse zijde bracht vervolgens Mohamed Sankoh in scoringspositie. De spits stuitte op Mio Backhaus. Emil Hansson bracht de aanvaller in de achttiende minuut opnieuw in stelling. De kopbal ging deze keer rakelings over. De zuiverheid bij Heracles Almelo liet echter wat te wensen over waardoor enkele mogelijkheden voortijdig verloren gingen.

Heracles Almelo had sinds de derde minuut geen last meer gehad van FC Volendam maar in de 27ste minuut mikte Calvin Twigt vanuit een vrije trap net over. De formatie van John Lammers leek in de 33ste minuut op voorsprong te komen. Het doelpunt van Mohamed Sankoh werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later was FC Volendam dichtbij de 1-0. Het boogballetje van Robert Mühren kon door Michael Brouwer net onschadelijk worden gemaakt. Heracles Almelo kreeg in de 45ste minuut wederom een uitstekende kans. De inzet van Bryan Limbombe ging mede door een hand van Mio Backhaus net voorlangs.

Levendige tweede helft

De formatie van John Lammers ging goed van start in de tweede helft. Een vrije trap van Jetro Willems zorgde na vijftig minuten voor de nodige verwarring in de Volendamse defensie. Een inzet van Bryan Limbombe werd nog gekeerd. Brian de Keersmacker kreeg vervolgens de tweede mogelijkheid. De middenvelder bedacht zich geen moment en schoof de bal achter Mio Backhaus. Heracles Almelo pakte door en in de 57ste minuut viel de 0-2. Emil Hansson schoot de bal op prachtige wijze in de kruising.

Heracles Almelo leek alles onder controle te hebben maar in de 71ste minuut kwam FC Volendam vanuit het niets weer in de wedstrijd. Benaissa Benamar werd bij een inworp volledig vrijgelaten en de verdediger kon van dichtbij afronden. De thuisclub putte hieruit moed en was in de 77ste minuut dichtbij de 2-2. Michael Brouwer bracht knap redding op de doellijn bij een kopbal van Benaissa Benamar.

FC Volendam bleef aandringen en bleef zijn heil voornamelijk in standaardsituaties zoeken. Een dergelijke spelhervatting leverde in de 87ste minuut de 2-2 op. De kopbal van Robert Mühren kon door Michael Brouwer niet meer worden gekeerd. Daarna werd de wedstrijd korte tijd gestaakt. Na de hervatting volgde nog een blessuretijd van zes minuten en die leverde nog twee kansen op. Heracles Almelo kreeg de eerste. Het schot van Navajo Bakboord belandde tegen de lat. FC Volendam kreeg de tweede via Robert Mühren. De reflex van Michael Brouwer redde nog een punt.