Heracles Almelo neemt het zaterdagmiddag op tegen FC Volendam. In Noord-Holland wordt er om 16.30 uur afgetrapt. Trainer John Lammers kan niet beschikken over Nikolai Laursen en Jizz Hornkamp.

Lammers kijkt tevreden terug op de trainingsweek: “We hebben aan het begin van de week wat pijntjes gehad in de selectie maar iedereen is nu fit. We hebben een intensieve week achter de rug. Het is mooi om te zien dat er veel spelers op de deur kloppen en dat maakt de concurrentie in de groep alleen maar groter.”

Verdediger Sven Sonnenberg houdt van de mentaliteit die in het team zit. “Als je de trainingen ziet dan merk je dat iedereen wil laten zien dat hij hoort te spelen. Het teambelang staat voorop.”

Lammers verwacht dat FC Volendam behoorlijk uit de startblokken zal komen. “Ze hebben nog geen punten en zullen er dus alles aan doen om te winnen. Dat willen wij ook, wij zullen het initiatief moeten nemen in bepaalde fases en gaan ook voor de winst. We weten hoe FC Volendam speelt en waar hun kwaliteiten liggen. Dat hebben we onlangs in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam ook gezien. Er zit veel voetbal in de ploeg.”

“Het is mooi dat het uitvak weer volledig gevuld is, die steun hebben wij ook nodig. FC Volendam heeft een aantal nieuwe spelers en zij willen het ons moeilijk maken. Wij gaan ons best doen om de punten mee te nemen naar Almelo”, besluit Sven Sonnenberg.

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Heracles TV.