Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 1-3 verloren. Abed Nankishi nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

De formatie van John Lammers werd in de eerste minuten overrompeld. Ole Romeny werd in de vijfde minuut vrijgelaten bij de tweede paal en kon op aangeven van Mats Seuntjens afronden. Heracles Almelo kroop daarna nog twee keer door het oog van de naald. Mats Seuntjens stuitte in de achtste minuut op Michael Brouwer en twee minuten later mikte hij keihard tegen de lat.

Goal afgekeurd

Heracles Almelo leek in de achttiende minuut langszij te komen. Emil Hansson speelde Mohamed Sankoh aan. De bal verdween in het doel maar de aanvaller had daarbij hands gemaakt waardoor de treffer geannuleerd werd. Het was wel een teken dat Heracles Almelo meer grip kreeg op het duel. FC Utrecht zorgde in de 26ste minuut voor gevaar door middel van een schot van Ole Romeny dat door Michael Brouwer werd gekeerd. De doelman kreeg zes minuten later nog net zijn hand tegen een schot van Victor Jensen waardoor de bal tegen de binnenkant van de paal belandde.

Heracles Almelo probeerde veelvuldig via Emil Hansson voor gevaar te zorgen. Dat lukte aardig al ontbrak het vaak aan geluk in de eindpass. Twee minuten in blessuretijd kwam de formatie dichtbij de gelijkmaker. Emil Hansson gaf de voorzet en Mohamed Sankoh kopte op de lat. Twee minuten later deelde FC Utrecht een nieuwe tik uit. Victor Jensen kon van dichtbij scoren uit een aanvankelijk afgeslagen hoekschop.

Treffer Abed Nankishi

Abed Nankishi en Thomas Bruns moesten het spel van Heracles Almelo in de tweede helft van nieuw elan voorzien maar de eerste Heraclied die zich onderscheidde was wederom Michael Brouwer. De doelman tikte in de 48ste minuut een schot van Victor Jensen tegen de paal. Heracles Almelo zorgde in de 56ste minuut voor gevaar. Emil Hansson ging goed door en zijn voorzet werd door Mohamed Sankoh net naast gekopt. Enkele minuten later was het wel raak. Een hoekschop van FC Utrecht werd afgeslagen en leidde een Almelose counter in. Abed Nankishi ondernam een lange rush en stiftte de bal fraai over Vasilis Barkas

Heracles Almelo ging op zoek naar meer. Emil Hansson lepelde de bal in de 68ste minuut weer in het strafschopgebied en Mohamed Sankoh kreeg zijn hoofd net niet tegen de bal. FC Utrecht zorgde in de 75ste minuut voor gevaar met een vrije trap van Can Bozdogan van grote afstand die door Michael Brouwer werd gekeerd. Heracles Almelo zette aan voor een slotoffensief en kreeg daarvoor bovendien nog tien minuten blessuretijd. Navajo Bakboord gooide onbedoeld de wedstrijd in het slot met een eigen doelpunt.