In alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie wordt komend weekend een minuut stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië. Dus ook bij Heracles Almelo – FC Utrecht op zaterdag 16 september om 21.00 uur.

Aardbeving in Marokko

Op vrijdag 8 september om 23:00 is Marokko getroffen door een zware aardbeving. De aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter zorgde ervoor dat huizen instortten. Vele mensen werden getroffen door de ramp. Op dit moment zijn volgens autoriteiten meer dan 2000 mensen omgekomen bij de aardbeving. De volledige impact van de ramp is nog niet bekend.

Storm Daniel in Libië

Na de verwoestende aardbeving in Marokko is er ook hartverscheurend nieuws uit Libië. Storm Daniel nam het leven van duizenden mensen en 10.000 mensen raakten vermist. De overstromingen aan de oostkust van Libië zorgen voor een enorme ravage. De storm verwoestte huizen, dammen braken door en straten staan onder water.

Doneer aan het Rode Kruis

Het Rode Kruis in Marokko is ter plekke om te helpen. Het Rode Kruis komt in actie met eerste hulp, medische zorg en psychosociale hulp. Ook wordt geholpen met het vervoeren van gewonden. Doneren kan via Giro 6868, via onderstaande button of door een bedrag over te maken naar IBAN-nummer NL83INGB0000006868.

De Libische Rode Halve Maan, zo heet het Rode Kruis in Libië, is met man en macht bezig met hulpverlening aan de slachtoffers in Libië. Ze bieden medische zorg, voeren reddingsoperaties uit en helpen gezinnen bij evacuaties uit het rampgebied. Doneren kan via Giro 7447, via onderstaande button of door een bedrag over te maken naar IBAN-nummer NL67INGB0000007447.