Op woensdag 13 september werd het 30-jarige jubileum gevierd van de Coaches on Tour, een maatschappelijk initiatief van Coaches Betaald voetbal. Tijdens het jubileum vonden er in de zes KNVB-districten in het land een G-voetbaltoernooi plaats. De technische staf van Heracles Almelo en doelman Robin Jalving waren aanwezig tijdens het G-toernooi bij Rohda Raalte.

Het G-voetbaltoernooi vond woensdag plaats van 17.00 uur tot 20.00 uur. Bij elk toernooi namen selecties van G-voetballers het tegen elkaar op onder toeziend oog van coaches uit het betaald voetbal. De toernooien vonden plaats bij BVV Barendrecht, OJC Rosmalen, SV de Meteoor, Rohda Raalte, SV Heythuysen en Oranje Nassau Roden. Bij ieder toernooi was er een afvaardiging van de technische staf van diverse betaald voetbalorganisaties aanwezig.

Finaleplaats

Het team dat Heracles Almelo vertegenwoordigde speelde een goede reeks wedstrijden. De ploeg behaalde na overwinningen op onder meer FC Twente en Go Ahead Eagles de finale. In de finale lukte het de Heraclieden niet om Vitesse opzij te zetten, waardoor de prijs helaas niet in de wacht werd gesleept. Het allerbelangrijkste van het G-toernooi bleef echter onveranderd: het was een leuke en prachtige voetbalavond op Sportpark Tijenraan.