Heracles Almelo speelt de vierde competitiewedstrijd thuis tegen FC Utrecht. Dit duel vond uitsluitend plaats in de Eredivisie en werd tot nu toe achttien keer gespeeld. De balans is acht keer winst, zes keer gelijk en vier keer verlies.

De eerste wedstrijd dateert van 25 augustus 1985. De bezoekers kwamen op 0-3 dankzij de treffers van John van Loen (2x) en Johan van der Hooft. Heracles kwam in het laatste kwartier nog terug dankzij de doelpunten van Rudy Metz en Ben Wigger maar het verlies bleek onafwendbaar: 2-3. Van 2005 tot 2022 kwam FC Utrecht jaarlijks op bezoek in Almelo. De editie van 18 december 2005 eindigde in 1-1. Marc-Antoine Fortuné opende na 27 minuten de score. De gelijkmaker van Sota Hirayama viel tien minuten voor tijd.

Bouwen aan een positieve marge

Heracles Almelo boekte op 16 september 2006 een eenvoudige zege. Kwame Quansah brak na vijf minuten de wedstrijd open en de andere twee treffers werden gescoord door Everton Ramos da Silva: 3-0. Beide ploegen maakten er op 7 maart 2008 een meeslepend gevecht van. Heracles Almelo nam na een half uur spelen een voorsprong door een treffer van Everton Ramos da Silva maar de tweede gele kaart voor Emmanuel Boakye leek roet in het eten te gooien. Tim Cornelisse tekende halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker maar Srdjan Lakic nam de 2-1 voor zijn rekening met een prachtig afstandsschot.

De editie van 10 mei 2009 leek opnieuw drie punten op te leveren. Sander Keller kopte in de zevende minuut weliswaar op de paal maar daarna nam Heracles Almelo de regie in handen. Mark-Jan Fledderus scoorde na 24 minuten de 1-0 maar drie minuten in blessuretijd werd de zege alsnog prijsgegeven. Cédric van der Gun scoorde het Utrechtse doelpunt.

Drie overwinningen op rij

Heracles Almelo boekte op 1 november 2009 een zege. FC Utrecht kwam na 15 minuten nog wel op voorsprong door een rake kopbal van Michael Silberbauer maar Willie Overtoom scoorde in de 23ste minuut de gelijkmaker met een prachtig schot. Acht minuten later trof Everton Ramos da Silva doel met een kopbal en twee minuten na de rust bepaalde Darl Douglas met een intikker de eindstand op 3-1.

De editie van 28 november 2010 eindigde in 2-1. Ricky van Wolfswinkel miste in de 53ste minuut een strafschop en twee minuten later verschalkte Alje Schut zijn eigen doelman met een kopbal. Een rebound van Tim Cornelisse in de 73ste minuut betekende nog wel de 1-1 maar Willie Overtoom besliste zes minuten voor tijd het duel door een strafschop te benutten.

Heracles Almelo hield op 25 maart 2012 eveneens de punten thuis: 3-1. Samuel Armenteros kon na drie minuten profiteren van een fout van doelman Roberto Fernandez. FC Utrecht kwam in de 54ste minuut langszij door een doelpunt van Cedric van der Gun maar moest vervolgens met tien man verder na de tweede gele kaart voor Alje Schut. Ninos Gouriye bekroonde een sterke invalbeurt met twee treffers in de laatste tien minuten.

Wisselende resultaten

De editie van 7 december 2012 eindigde in een puntendeling. Lerin Duarte scoorde de Almelose treffer terwijl de 1-1 tot stand kwam door een eigen doelpunt van Christian Dorda. De lat fungeerde in dit duel als spelbreker voor de doelpogingen van Willie Overtoom, Marko Vejinovic en Geoffrey Castillion.

FC Utrecht won op 30 november 2013 met 1-2. Heracles Almelo kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een benutte rebound van Iliass Bel Hassani. FC Utrecht sloeg na de rust terug via twee treffers van Jens Toornstra. De twee daaropvolgende edities eindigden in 1-1. Op 21 februari 2015 namen Denni Avdic en Sebastien Haller de treffers voor hun rekening. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen omdat Jeroen Veldmate twee keer geel zag. Op 2 april 2016 brak Jaroslav Navratil na 55 minuten de score open maar drie minuten later scoorde Andreas Ludwig de gelijkmaker.

Het duel van 11 maart 2017 eindigde in een zege. Yassin Ayoub opende namens de gasten de score maar vlak na de rust scoorde Brandley Kuwas de gelijkmaker. Een kopbal van Thomas Bruns in de slotminuut zorgde voor de eindstand van 2-1. De wedstrijd van 29 april 2018 leek op een monsterscore uit te draaien. Brandley Kuwas opende na twee minuten de score en drie minuten later tekende Jaroslav Navratil voor de 2-0. Heracles Almelo drukte niet door en in de tweede helft kon FC Utrecht een punt pakken dankzij Sander van der Streek en Mark van der Maarel.

De editie van 2 maart 2019 was er een om snel te vergeten De bezoekers openden na negen minuten de score via Sander van der Streek en vlak voor de rust kreeg Jesper Drost een rode kaart. Heracles Almelo slaagde er na de rust om nog enige tijd in de wedstrijd te blijven. Halverwege de tweede helft stond het 1-3 door de doelpunten van Willem Janssen, Adrian Dalmau en Gyrano Kerk. In de slotfase ging de bal nog twee keer op de stip. Simon Gustafson en Riechedly Bazoer bepaalden de eindstand op 1-5. Op 15 december 2019 ging het eveneens mis. Orestis Kiomourtzoglou opende vlak voor de rust de score. FC Utrecht sloeg in de tweede helft terug door de treffers van Bart Ramselaar (2x) en Gyrano Kerk.

Heracles Almelo boekte op 1 november 2020 een ruime overwinning. Rai Vloet opende na twee minuten de score en op slag van rust tilde Silvester van der Water de stand naar 2-0. Simon Gustafson benutte na ruim een uur spelen een penalty, maar Vloet wist in de minuten daarna nog twee keer het net te vinden: 4-1. Het meest recente duel eindigde eveneens in een zege. Kaj Sierhuis tekende op 11 februari 2022 in de 82ste minuut voor het enige doelpunt.