Dinsdagmiddag heeft Heracles Almelo het besloten oefenduel met SC Heerenveen verloren. In Wenum-Wiesel ging de ploeg van John Lammers met 2-0 onderuit. 

Ondanks een goede start van de Almeloërs kwam Heracles Almelo snel op achterstand. Hoogma beging een overtreding op Pelle van Amersfoort in het strafschopgebied, waarna Thom Haye mocht aanleggen van 11 meter. De middenvelder van de Friezen faalde niet en stuurde Michael Brouwer de verkeerde kant op: 1-0. 

SC Heerenveen bleef doordrukken en kwam vijf minuten na de openingstreffer dicht bij een verdubbeling van de marge. Thom Haye opende het spel met een fraaie crosspass op Mats Köhlert die ontsnapte aan de Almelose defensie. Brouwer bleef echter goed staan en pareerde zijn inzet. 

Met een klein halfuurtje op de klok werd Heracles Almelo gevaarlijk voor het doel van SC Heerenveen-doelman Bekkema. Na een flitsende combinatie met Hansson en Sankoh kon Anass Ouahim afdrukken. Helaas stond een Fries been een veelbelovende doelpoging in de weg. 

Heracles Almelo bleef in deze fase van de wedstrijd de dominante ploeg. Onder aanvoering van een bedrijvige Hansson werd de druk op de verdediging van SC Heerenveen opgevoerd. Een voorzet van Bryan Limbombe leverde een kopkans op voor Mohamed Sankoh. De spits die deze zomer op huurbasis overkwam van VfB Stuttgart kopte echter net over. 

Ondanks de druk van Heracles Almelo was het Olsson die het net namens de Friezen wist te vinden. Via een knappe aanval van SC Heerenveen werd de aanvaller vrijgespeeld voor het doel en kon hij afwerken: 2-0. 

Vlak voor rust leek Heracles Almelo de aansluitingstreffer te maken, maar uit de corner van Mario Engels was het weer Mohamed Sankoh die gevaarlijk werd met zijn hoofd. Zijn kopbal trof echter geen doel, waardoor de ploegen de kleedkamers opzochten met een 2-0 stand in het voordeel van SC Heerenveen. 

Een stugge tweede helft

Aan het begin van de tweede helft kreeg SC Heerenveen al vrij vroeg een mogelijkheid op de 3-0. Een matige pass door het midden van Sylian Mokono kwam terecht bij Nunnely. Zijn poging vanaf de zestien ging net naast het doel van Fabian De Keijzer. Heracles Almelo kreeg kort daarna zelf een kans op de aansluitingstreffer. Ruben Roosken hield de bal knap binnen op de achterlijn en bediende Scheperman. Laatstgenoemde kon de bal niet vol raken, waardoor deze over het doel eindigde. 

Heracles Almelo bleef nadrukkelijk opzoek naar 2-1. Satriano kreeg na een uur spelen een mogelijkheid na een goede actie van Mokono. De Italiaanse spits wist het doel echter niet te vinden en werkte de bal over het doel van de ingevallen SC Heerenveen-goalie Van der Hart. Heracles Almelo had in de tweede helft het overwicht, maar grote kansen bleven uit.

De wedstrijd werd naarmate de tijd vorderde steeds onzorgvuldiger. De slordigheden van beide ploegen leidde alleen niet tot uitgespeelde kansen. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Heracles Almelo nog een grote kans op een doelpunt. Thomas Bruns legde de bal met veel gevoel op het hoofd van Diego van Oorschot. De 17-jarige aanvaller kopte de bal echter in de handen van de doelman. De score op Sportpark Wiesel bleef zodoende onveranderd: 2-0 voor de ploeg uit Friesland.

SC Heerenveen – Heracles Almelo: 2-0 (2-0)

Doelpuntenmakers: 5. Thom Haye (p. 1-0), 33. Simon Olsson (2-0)

Opstelling Heracles Almelo (eerste helft):
Brouwer, Wieckhoff, Sonnenberg, Hoogma, Willems, De Keersmaecker, Ouahim, Engels, Limbombe, Sankoh, Hansson.

Opstelling Heracles Almelo (tweede helft):
De Keijzer, Mokono, Cestic, Olde Keijzer, Roosken, Vejinovic, Scheperman, Bruns, Nankishi, Satriano, Van Oorschot. 

Basisopstelling SC Heerenveen:
Bekkema, Hall, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Brouwers, Haye, Olsson, Webster, Van Amesfoort, Nunnely.