Op vrijdag 8 september is Heracles Almelo Futsal begonnen aan het nieuwe seizoen met een competitiewedstrijd tegen SC Olympic. Heracles Almelo Futsal trok net als vorig seizoen aan het kortste in de eerste competitiewedstrijd. In een zweterige IISPA was de uitploeg de betere ploeg, al zag het er naar uit dat het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe kon trekken. Onoplettendheid en teveel persoonlijke fouten deden Heracles Almelo Futsal echter de das om.

Onder de warmte in de zaal kwam niemand uit. Het publiek had het ook warm en zat te zweten op de tribune, laat staan de spelers in het veld. Invloed op de wedstrijd had dit niet, het tempo lag hoog en de teams leken gewaagd aan elkaar. Na een fout achterin kwam SC Olympic in de openingsfase op een 0-1 voorsprong. Niet veel later maakte de uitploeg ook de 0-2 door wederom een persoonlijke fout. Na vijftien minuten spelen maakte aanvoerder van Heracles Almelo Futsal Serhat Sakru de aansluitingstreffer uit een goed uitgespeelde aanval. De assist kwam van Bilal Boundati.

SC Olympic kwam aan de start van de tweede helft slecht uit de kleedkamer. Na tien seconden ging de tegenstander meteen de fout in en Andrej Piljic strafte dit meteen af en tekende voor de gelijkmaker. Heracles Almelo Futsal probeerde op dat moment de druk en het tempo op te voeren, maar dit leidde niet tot hele grote kansen. Halverwege de tweede helft kwam SC Olympic uit het niets op 2-3 voorsprong door wederom onoplettendheid aan de kant van Heracles Almelo Futsal. Vervolgens groef SC Olympic zich in en verdedigde het met man en macht de voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Heracles Almelo Futsal met een meespelende keeper wat te forceren om in een ultieme poging nog een resultaat uit het vuur te slepen. Dit was tevergeefs. SC Olympic maakte de 2-4 en de 2-5. In de laatste seconden zette Ismar Maglajlic de eindstand van 3-5 op het scorebord.

Aankomende vrijdag op 15 september speelt Heracles Almelo Futsal de tweede competitiewedstrijd. Om 21.30 uur is Morado CF de tegenstander in het Universitair Sportcentrum Nijmegen.

Heracles Almelo Futsal – SC Olympic: 3-5 (1-2)

Doelpuntenmakers: Serhat Sakru (1-1), Andrej Piljic (2-2), Ismar Maglajlic (3-5).

Selectie Heracles Almelo Futsal: Jordi Steenbergen, Joey Hunting, Serhat Sakru, Luciano Matulessy, Andrej Piljic, Boaz Smits, Hugo Seckel, Slava Kolosov, Ismar Maglajlic, Yavuz Atesci, Bilal Boundati, Abdullah Aykutlu, Tim Burnama.