Op vrijdag 8 september wordt er op het sportpark van v.v. Rigtersbleek in Enschede een benefietwedstrijd georganiseerd voor trainer en oud-speler René Remie. De actie ‘Help René naar huis’ staat hierin centraal. Vorig jaar november werd René getroffen door een hersenbloeding.

Heracles Almelo wil haar steentje bijdragen aan de actie voor de oud-Heraclied. De club stelt het wedstrijdshirt van Thomas Bruns en een skybox experience inclusief diner voor twee personen tijdens de wedstrijd tegen FC Twente op 22 oktober beschikbaar voor de actie. Daarnaast zal assistent-trainer Hendrie Krüzen als trainer langs de lijn staan bij de benefietwedstrijd op 8 september. Op deze dag zal tevens de veiling plaatsvinden van de skybox experience.

De benefietwedstrijd op het sportpark van v.v. Rigtersbleek is gratis te bezoeken. Vanaf 18.30 uur is het sportpark geopend en om 19.30 uur wordt het duel afgetrapt.

René Remie

René (38) is vader van een tweeling en werkt als decaan op een middelbare school in Almelo. De hersenbloeding van afgelopen november heeft als gevolg dat René het locked-in syndroom heeft. Hij woont nu in het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede. Het liefst wil René weer thuis in Almelo wonen bij zijn vrouw en kinderen.

Om het mogelijk te maken dat René weer thuiskomt, zijn er meerdere voorzieningen in het huis nodig. Ook is er een rolstoelbus nodig, waarin hij makkelijk vervoerd kan worden naar zijn medische afspraken en zodat hij nog leuke uitstapjes kan maken. De kosten hiervoor zijn in totaal 70.000 euro. Daarvoor is de actie ‘Help René terug naar huis’ in het leven geroepen. 

René keepte in de jeugd van Heracles Almelo en twee jaar bij Jong Heracles Almelo. Later kwam hij nog uit voor respectievelijk Achilles’12, v.v. Rigtersbleek, Excelsior’31, VV Glanerbrug en PH Almelo. Na zijn carrière werd René trainer bij onder andere Wijhe’92 en ATC’65.  

De online veiling voor de voetbalshirts is inmiddels gestart. Klik hier om mee te doen aan de veiling. Doneren is ook nog mogelijk via de deze website.