Op donderdag 7 september heeft Heracles Almelo om 12.00 uur een besloten oefenwedstrijd gespeeld op Erve Asito tegen De Graafschap. Er werd twee keer 60 minuten gevoetbald in Almelo. Heracles Almelo won met 4-1 van de ploeg uit Doetinchem dankzij doelpunten van Emil Hansson, Antonio Satriano, Mohamed Sankoh & Diego van Oorschot.  Elie Raterink scoorde de enige treffer namens De Graafschap.

Hansson en Limbombe flitsen in de eerste helft

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam na zes minuten van Anas Ouahim. Hij schoot na een kort genomen corner de bal vanaf ongeveer 30 meter naast de goal van De Graafschap-doelman Jansen. Na een kwartier spelen kreeg Heracles Almelo de eerste echt grote kans. Een goede actie van Bryan Limbombe op de achterlijn zorgde voor dreiging. Jannes Wieckhoff ontglipte aan de aandacht van de defensie van De Graafschap en legde de bal goed terug op de 5-meter. Spits Satriano kwam tot een doelpoging, maar vond de voeten van de keeper.

Na 25 minuten kwam Heracles Almelo op voorsprong. Bryan Limbombe ging alleen op de doelman af na een communicatiefout in de defensie bij De Graafschap. Vlak voor de keeper legde Limbombe de bal breed waardoor Emil Hansson de bal in een leeg doel kon tikken. Na een half uur kon dit duo ook de voorsprong verdubbelen. Een goede counter met een uitstekende volgende voorzet van Hansson kon door Limbombe net niet binnen worden afgewerkt. Hij kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hak.

Even later kwam Heracles Almelo alsnog op een 2-0 voorsprong. Een goede spelverlegging van Limbombe zorgde ervoor dat Hansson het veld over kon steken. De aanvaller schoot op de rand van de zestien meter. De bal werd in eerste instantie nog gepareerd door de doelman van De Graafschap, de rebound werd binnengetikt door Antonio Satriano. Een paar minuten later kreeg De Graafschap een kans op de aansluitingstreffer. Balverlies van Satriano bracht aanvaller Simon Colyn van De Graafschap in stelling. Zijn poging eindigde op de buitenkant van de paal.

Sankoh scoort opnieuw

Meteen na de rust raakte De Graafschap opnieuw de buitenkant van de paal. Elie Raterink kon net te weinig richting meegeven aan de bal. De voorzet kwam van Giovanni Buttner. Acht minuten daarna deed De Graafschap wat terug. Raterink trof nu wel doel. De assist kwam op naam van Ezra van der Heiden. Enkele minuten later had Van der Heiden de 2-2 op zijn schoen. De Keijzer keerde de bal en deze werd net op tijd weggewerkt voordat een rebound kon worden binnengeschoten. Kort daarna was het Raterink met een mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn kopbal was hard, maar werd uitstekend gepareerd door Fabian de Keijzer.

In minuut 94 maakte Heracles Almelo haar derde goal van de middag. Ruben Roosken gaf een afgemeten voorzet die door Mohamed Sankoh van dichtbij kon worden afgerond. Zo scoort de nieuwste aanwinst van Heracles Almelo ook in zijn tweede wedstrijd voor de club. Vlak na de 3-1 volgde snel de 4-1. Een snelle aanval die via Jalving bij Roosken terecht kwam werd uiteindelijk beheerst afgerond door Diego van Oorschot. Mohamed Sankoh krijgt de assist op zijn naam. 

De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Sam Bisselink van De Graafschap. De invaller probeerde na een aardige actie op het doel te schieten van Robin Jalving. Een nuttige interceptie van Scheperman zorgde ervoor dat er voor De Graafschap slechts een hoekschop overbleef. Deze leidde niet tot gevaar voor het doel van Jalving, waardoor de stand onveranderd bleef: 4-1.

Heracles Almelo – De Graafschap: 4-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: 25. Emil Hansson (1-0), 37. Antonio Satriano (2-0), 54. Elie Raterink (2-1), 94. Mohamed Sankoh (3-1), 96. Diego van Oorschot (4-1)
Gele kaart: Anas Ouahim

Opstelling Heracles Almelo (eerste helft):
Fabian de Keijzer, Jannes Wieckhoff, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Jetro Willems, Thomas Bruns, Marko Vejinovic, Anas Ouahim, Bryan Limbombe, Antonio Satriano, Emil Hansson.

Opstelling Heracles Almelo (tweede helft):
Fabian de Keijzer (90. Robin Jalving), Jannes Wieckhoff (90. Sylian Mokono), Sava Cestic, Chiel Olde Keizer, Ruben Roosken, Sem Scheperman, Marko Vejinovic (90. Melih Ibrahimoglu), Thomas Bruns (90. Lasse Wehmeyer), Diego van Oorschot, Mohamed Sankoh, Abed Nankishi.

Opstelling De Graafschap (eerste helft):
Thijs Jansen, Jeffrey Fortes, Xandro Schenk, Rio Hillen, Levi Schoppema (45. Lion Kaak), Donny Warmerdam, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Mimoun Mahi (31. Ezra van der Heiden), Simon Colyn, Basar Önal

Opstelling De Graafschap (tweede helft):
Thijs Jansen (90. Ties Wieggers), Jim van der Logt, Jan Lammers, Joran Hardeman, Jesper van Riel, Lion Kaak, Hamza Bouihrouchane (110. Denzel Eijken), Anis Yadir (110. Huseyin Dogan), Elie Raterink (110. Tristan van Gilst), Ezra van der Heiden (110. Sam Bisselink), Giovanni Buttner (110. Mike Veenstra)