Heracles Almelo heeft ook aan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen drie punten overgehouden. Excelsior werd met 3-1 aan de kant gezet. De Almelose treffers vielen na de rust en werden gescoord door Bryan Limbombe, Justin Hoogma en Mohamed Sankoh.

De formatie van John Lammers had in het eerste kwartier het initiatief maar dit leidde niet tot kansen. Excelsior sloeg in de negentiende minuut bij zijn eerste mogelijkheid meteen toe dankzij een rake kopbal van Nikolas Agrafiotis. De bezoekers waren enkele minuten later dichtbij een tweede treffer. De inzet van Lazaros Lamprou ging voorlangs.

Heracles Almelo werd pas in de slotfase van de eerste helft echt gevaarlijk. Een inzet van Antonio Satriano was in de 35ste minuut geen probleem voor Stijn van Gassel. Emil Hansson dribbelde vier minuten later langs een aantal tegenstanders en schoot van enige afstand rakelings naast.

Heracles Almelo komt terug

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam eveneens van Heracles Almelo. Het schot van Anas Ouahim in de 51ste minuut ging net naast. Een minuut later zorgde Excelsior voor gevaar. De kopbal van Richie Omorowa was geen probleem voor Michael Brouwer. Heracles Almelo kwam in de 54ste minuut op 1-1. Een voorzet van Emil Hansson werd door Bryan Limbombe met het hoofd afgerond.

Heracles Almelo kreeg enkele minuten later een numerieke meerderheid in de schoot geworpen doordat Lazaros Lamprou tegen zijn tweede gele kaart opliep. Deze meerderheid werd in de 59ste minuut verzilverd. Justin Hoogma kon inkoppen uit een voorzet van Emil Hansson. Daarna was het tijd voor het debuut voor Mohamed Sankoh en ook Thomas Bruns kwam in het veld. Later mochten ook Sem Scheperman en Abed Nankishi invallen.

Excelsior bleef zoeken naar mogelijkheden en kreeg in de 84ste minuut nog een aardige mogelijkheid. Het schot van Kian Fitz-Jim ging echter net voorlangs. Een minuut later stuurde Brian de Keersmaecker Mohamed Sankoh weg met een mooie pass en de debutant wist de uitgelopen Stijn van Gassel te verschalken met een prachtige stift. Sankoh trof vervolgens nog een keer doel maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.