Heracles Almelo neemt het zaterdagavond op tegen Excelsior Rotterdam. Op Erve Asito wordt er om 21.00 uur afgetrapt. Trainer John Lammers kan niet beschikken over Nikolai Laursen en Jizz Hornkamp, zij zijn langdurig geblesseerd.

Jetro Willems maakte onlangs voor het eerst kennis met een uitverkocht Erve Asito. De linksback kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen N.E.C. die met 2-1 gewonnen werd. “Die overwinning heeft ons een boost gegeven. Ook de winst in het oefenduel tegen Vitesse gaf ons vertrouwen en is een teken dat we op de goede weg zijn.”

Jetro Willems merkt dat de afstemming in het veld steeds beter wordt. “Doordat we steeds meer vertrouwen hebben aan de bal weten we ook steeds beter elkaars krachten te benutten. We moeten elkaar opties geven in het veld. Zaterdag hopen we tegen Excelsior Rotterdam weer een goede wedstrijd neer te zetten en ik hoop dat de steun van de fans net zo zal zijn als in de vorige thuiswedstrijd”, besluit de verdediger.

John Lammers zag dat tegenstander Excelsior Rotterdam een goede seizoenstart doormaakt. “Ze zijn goed begonnen en ze hebben ook nog niet verloren. Uit bij N.E.C. hebben ze gewonnen en thuis tegen Ajax hebben ze één punt gepakt, dat is knap. Vorig week tegen speelden ze tegen Fortuna Sittard en die hebben ook geen onaardige ploeg”.

In de voorbereiding speelden Heracles Almelo en Excelsior Rotterdam al een oefenwedstrijd tegen elkaar. Na 120 minuten voetbal stapte Heracles Almelo met een 2-1 overwinning van het veld. John Lammers zag een gelijkwaardig wedstrijd waarin Heracles Almelo aan het eind van de wedstrijd iets gelukkiger was. 

De blessure van Jizz Hornkamp wordt door de oefenmeester gezien als een fikse tegenvaller. “Ik vond dat Jizz het uitstekend deed bij ons in de voorbereiding. Het is zeker een aderlating. Zelf had ik ook verwacht dat hij er voor Excelsior weer bij zou zitten. We kunnen er helaas op dit moment weinig aan veranderen. Dit geeft wel mogelijkheid voor andere jongens en daarom moest er ook wat gebeuren”, zegt Lammers. 

Heracles Almelo versterkte zich op de slotdag van de zomerse transferperiode met de 19-jarige spits Mohamed Sankoh. Hij wordt voor een jaar gehuurd van VfB Stuttgart.

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Heracles TV met Jetro Willems.