Heracles Almelo heeft zich op de slotdag van de zomerse transferperiode versterkt met Mohamed Sankoh. De 19-jarige spits wordt tot aan het einde van het seizoen gehuurd van het Duitse VfB Stuttgart.

“Het is snel gegaan, maar ik ben blij dat ik hier nu ben. Ik wil mezelf ontwikkelen en ik denk dat dit hier goed kan”, vertelt Sankoh bij zijn presentatie. “Heracles Almelo is een mooie club met een groot stadion en ik kan niet wachten om voor deze club te spelen.”

De komst van Mohamed Sankoh stemt Nico Jan Hoogma tevreden: “Na de diagnose van de blessure van Jizz Hornkamp moesten we snel schakelen en dat is gelukt. Met Mohamed Sankoh huren we een talentvolle speler met Eredivisie-wedstrijden in de benen die ons meer opties geeft in de voorhoede.

Sankoh stroomde in 2013 binnen bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Na vijf seizoenen verruilde hij de havenstad voor het Engelse Stoke-on-Trent, waar hij in de academie van Stoke City ging spelen. Hij speelde twee seizoenen in het Onder 18-team van de Championship-club. In 2020 stapte Sankoh over naar de Duitse Bundesliga en tekende hij een contract bij VfB Stuttgart. Vorig seizoen speelde Sankoh op huurbasis voor Vitesse.

In Almelo gaat Mohamed Sankoh spelen met rugnummer 44.