Keeperstrainer Brian van Loo verlengt opnieuw zijn contract bij Heracles Almelo. De 48-jarige Van Loo had een contract tot medio 2024, maar na het openbreken van dit contract wordt hier nog eens vier jaar aan toegevoegd. Daarmee maakt Van Loo tot de zomer van 2028 onderdeel uit van de technische staf van Heracles Almelo.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij in een vroeg stadium het contract van Van Loo te verlengen: “Brian bezit als keeperstrainer enorme kwaliteiten en levert fantastisch werk. Daarnaast is hij ook echt iemand van de club, gezien zijn staat van dienst. We zijn zeer blij dat we vier jaar hebben kunnen toevoegen aan het contract en Brian dus de komende vijf seizoenen aan ons verbonden is.“

BRIAN VAN LOO 2028

Brian van Loo was twee periodes doelman bij Heracles Almelo. In 1999 debuteerde hij pas op 24-jarige leeftijd in het betaald voetbal bij Heracles Almelo. Hij was jarenlang een vaste waarde en had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van 2005 in de Gouden Gids Divisie. Na één seizoen Eredivisie met Heracles Almelo maakte hij in de zomer van 2006 de stap naar FC Groningen om vervolgens in het seizoen 2012-2013 weer terug te keren in Almelo waar hij zijn actieve carrière als doelman afsloot.

De transitie tot keeperstrainer volgde in het seizoen erna waar hij bij FC Groningen de zieke Sierd van der Berg verving als keeperstrainer. De geboren Almeloër werd vervolgens in 2014 fulltime keeperstrainer bij Heracles Almelo. Na eerdere contractverlengingen in 2016 en 2020 is dit de derde keer dat het contract van de doelman wordt verlengd. Van Loo: “Geweldig nieuws! Hartstikke fijn dat de club tevreden is over mijn werk en mijn ontwikkeling. Ik heb in al die jaren meerdere opleidingen en cursussen gevolgd en ik geloof dat je je op iedere leeftijd kan ontwikkelen. Dat kan ik hier uitstekend en dat probeer ik ook bij iedere individuele keeper voor elkaar te krijgen.”

Brian van Loo

Brian van Loo