Heracles Almelo oefende vrijdagmiddag op Sportcentrum Papendal tegen Vitesse. Beide ploegen hebben komend weekend geen wedstrijd in de Eredivisie.

Eerste helft met kansen voor beide ploegen.
De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Million Manhoef. De aanvaller schoot de bal in het zijnet. Het eerste gevaar van Heracles Almelo kwam na een half uur spelen. Emil Hansson kwam door via de linkerkant, het schot dat volgde van Thomas Bruns was een prooi voor Vitesse-doelman Markus Schubert. 10 minuten voor rust was het Kacper Kozlowski die vanuit een hoekschop de bal net naast het doel van Michael Brouwer schoot. Ook Said Hamulic was dichtbij een treffer, de spits van Vitesse mikte net over het doel. De beste kans voor Heracles Almelo was vlak voor rust. Thomas Bruns stuurde Bryan Limbombe weg. Zijn inzet werd gekeerd door Markus Schubert.

Eerste minuten voor Fabian de Keijzer
In de rust voerde trainer John Lammers een aantal wissels door. Zo maakte doelman Fabian de Keijzer zijn eerste minuten onder de lat sinds zijn komst bij Heracles Almelo. Hij zag net na rust een inzet van Kacper Kozlowski naast het doel verdwijnen. \

Sterke tweede helft Heracles Almelo
Heracles Almelo speelde een uitstekende tweede helft. Na iets minder dan een uur spelen kwam Heracles Almelo op een 0-1 voorsprong. Emil Hansson werd op snelheid weggestuurd aan de linkerkant, gaf de bal perfect voor en Antonio Satriano tikte de bal binnen. Tien minuten voor tijd werd de voorsprong verdubbeld. Een vrije trap van Marko Vejinovic werd uitstekend ingekopt door aanvoerder Justin Hoogma, 0-2.

Vitesse – Heracles Almelo 0-2 (0-0)
59. Antonio Satriano 0-1
80. Justin Hoogma 0-2

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer (46. Fabian de Keijzer), Navajo Bakboord (70. Jannes Wieckhoff), Stijn Bultman (Sava Cestic), Justin Hoogma, Jetro Willems (46. Ruben Roosken), Brian De Keersmaecker (46. Marko Vejinovic), Anas Ouahim (61. Sem Scheperman), Thomas Bruns (61. Diego van Oorschot), Bryan Limbombe (81. Melih Ibrahimoglu), Antonio Satriano, Emil Hansson (61. Lasse Wehmeyer)

Foto’s Vitesse – Heracles Almelo