Succesvolle tweede editie
Recent vond de tweede editie van de Heracles G-sportdag plaats. Een project waarbij de mindervalide gemeenschap de kans krijgt om zich een middag lang een échte Heracles Almelo voetballer te noemen.

Waar vorig jaar het project een succesvolle eerste editie kende met ruim veertig deelnemers, waren er nu meer dan zestig aanwezig. Onder begeleiding van de selectie van Heracles Almelo werd er een middag lang in het stadion gesport. Het was weer genieten geblazen!

Spelers en trainers als teamcaptains
De deelnemers werden verdeeld over acht teams die elk hun eigen kleur shirt kleur hadden. Op de shirts stond groot ‘FC Kampioenen’, verwijzend naar het behaalde kampioenschap van Heracles Almelo in de Keuken Kampioen Divisie. Ook dit jaar waren spelers en trainers van Heracles Almelo de teambegeleiders. Zo was Thomas Bruns verantwoordelijk voor het groene team en was Michael Brouwer het stralende middelpunt in het grijze team.

Doelman Brouwer straalt wanneer hij aangeeft: “Als je ziet hoeveel iedereen er van geniet en hoe blij ze zijn, dan geeft jezelf dat ook veel voldoening. Voor ons is het een kleine moeite en tegelijkertijd voor hen een heel groot gebaar. Dat is het mooiste. Kleine dingen kunnen veel betekenen!”

Mister Heracles, clubicoon én assistent-trainer René Kolschot was ook weer van de partij: “Dit is puur, dit is genieten! Zoveel plezier en vrolijkheid, dit is zo als het hoort te zijn.”

Met dank aan deze partners
Een nieuw gezicht binnen de organisatie was sponsor Spandoekgigant.nl. Samen met hen, Stichting GOAL en het ROC van Twente werd de Heracles G-sportdag vormgegeven en beleefde heel wat mensen hun unieke Heracles Almelo ervaring en tevens een herinnering voor het leven.

Wij bedanken alle sporters voor hun deelname en kijken uit naar een nieuwe editie in 2024!  

Bekijk hieronder een sfeerreportage van Heracles TV: