Heracles Almelo heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. N.E.C. werd op Erve Asito met 2-1 verslagen. Emil Hansson en Anas Ouahim namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De formatie van John Lammers had in de beginfase het initiatief maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. N.E.C. sloeg bij zijn eerste mogelijkheid meteen toe.. Koki Ogawa trof in de 25ste minuut doel met een bekeken schot in de korte hoek. Heracles Almelo kreeg de eerste mogelijkheid in de 33ste minuut. Het schot van Emil Hansson werd gepareerd door Jasper Cillessen. De Nijmeegse goalie stond ook op de goede plek bij een afstandsschot van Anas Ouahim.

Heracles Almelo zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor meer dreiging. Een kopbal van Sven Sonnenberg ging in de eerste minuut rakelings naast. Een minuut later probeerde Jetro Willems het van grote afstand. Dit schot ging eveneens enkele centimeters naast de paal.

Heracles Almelo komt terug

Sven Sonnenberg zou na de rust niet terugkeren en dat betekende dat Stijn Bultman zijn debuut mocht maken. De eerste kans was echter voor N.E.C. Michael Brouwer reageerde in de 51ste minuut fraai op een inzet van Sontje Hansen. Even later kregen Antonio Satriano en Bryan Limbombe de opdracht om de aanval van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. Het resultaat kwam al snel. Navajo Bakboord slingerde de bal in de 61ste minuut voor. Deze viel voor de voeten van Emil Hansson en de linksbuiten schoof keurig binnen.

Heracles Almelo bracht in de 74ste minuut Anas Ouahim in stelling. Het eerste schot werd door Jasper Cillessen gepareerd. De middenvelder kon vanuit de aansluitende hoekschop voor de tweede keer uithalen. Deze keer verdween de bal met effect in het doel. N.E.C. was twee minuten later dichtbij de gelijkmaker. Michael Brouwer tikte een van richting veranderd schot van Lars Olden Larsen uit de bovenhoek.

De slotfase was spannend. Michael Brouwer bewees in de 84ste minuut wederom zijn waarde door een lastig schot van Mees Hoedemakers te pareren. Heracles Almelo kreeg ruimte om te counteren. Mario Engels en Bryan Limbombe lieten echter prima mogelijkheden onbenut om de wedstrijd te beslissen. N.E.C. kreeg nog twee hoekschoppen maar die leverden niets meer op.