Heracles Almelo is het seizoen 2023-2024 begonnen met een nederlaag. De uitwedstrijd tegen Ajax ging met 4-1 verloren. Mario Engels nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening.

De thuisclub nam zoals verwacht het initiatief en in de zesde minuut kwam Jakov Medic een teenlengte tekort om een inzet bij de tweede paal af te ronden. Heracles Almelo kreeg een mogelijkheid in de negende minuut. Een vrije trap van Mario Engels werd door Justin Hoogma ingekopt maar Geronimo Rulli redde bekwaam. Vervolgens was het de beurt aan Michael Brouwer. De doelman redde in de elfde minuut prachtig op een vrije trap van Branco van den Boomen en in de aansluitende hoekschop pareerde hij een kopbal van Jakov Medic.

Heracles Almelo ontsnapte in de 21ste minuut aan een treffer toen Brian Brobbey bij de tweede paal van dichtbij naast tikte. Vier minuten later zocht Navajo Bakboord Jizz Hornkamp. De spits kon niet inkoppen maar knalde buiten zijn schuld tegen Geronimo Rulli aan. De doelman moest vervolgens per brancard van het veld. Heracles Almelo kreeg ook te maken met een tegenvaller. Jizz Hornkamp moest eveneens voor de rust gewisseld worden. Ajax kreeg tussen de bedrijven door nog een kans. Kenneth Taylor tikte echter van dichtbij naast.

Twee keer raak in blessuretijd

De blessuretijd van de eerste helft omvatte liefst twaalf minuten en die had het nodige te bieden. Michael Brouwer pareerde op prachtige wijze een schot van Branco van den Boomen en Jakov Medic kopte uit de aansluitende hoekschop net voorlangs. Heracles Almelo sloeg in de vierde minuut van de toegift toe. Mario Engels reageerde attent op een mogelijkheid die door de Amsterdamse defensie werd geboden en schoof van dichtbij binnen. Heracles Almelo kon de voorsprong niet tot de rust vasthouden. Michael Brouwer had geen kans op een afstandsschot van Jakov Medic.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Ajax voor het eerst gevaarlijk werd. Brian Brobbey stond oog in oog met Michael Brouwer en de doelman wist de inzet te pareren. Brouwer was ook zeven minuten later attent op een schot van Mohammed Kudus. De thuisclub bleef aandringen en Steven Bergwijn mikte in de 62ste minuut van dichtbij over het doel. Heracles Almelo moest het in deze fase van corners hebben maar die leverden niet heel veel gevaar op. Thomas Bruns kreeg in de 71ste minuut wel een mogelijkheid. Zijn schot werd gekeerd door Jay Gorter.

Ajax drukt door

De thuisclub kwam in de 75ste minuut op voorsprong. Mohammed Kudus mikte raak in de verre hoek. Navajo Bakboord had twee minuten later de schade kunnen repareren. De rechtsback mikte in vrije positie slordig naast. Michael Brouwer kwam in de 81ste minuut weer in actie. Deze keer pareerde hij een schot van Branco van den Boomen. Heracles Almelo mocht hopen tot de 85ste minuut. Steven Bergwijn glipte langs twee man en plaatste de bal vervolgens in de verre hoek.

De wedstrijd was beslist en Michael Brouwer bleef maar ballen uit het doel ranselen. In de 88ste minuut redde de goalie op een kopbal van dichtbij van Davy Klaassen. De bal ging in de blessuretijd nog een keer op de stip. Steven Bergwijn verzilverde de toegekende strafschop.