Heracles Almelo begint zaterdagavond aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. In Amsterdam is Ajax de tegenstander. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Trainer John Lammers beschikt over een fitte selectie. Alleen Nikolai Laursen is nog herstellende van een knieblessure.

Lammers is blij dat de voorbereiding erop zit. “Zes weken voorbereiding is lang genoeg en we zijn wel toe aan de competitie. We hebben de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de momenten wanneer de tegenstander balbezit heeft maar ook aan de momenten dat we zelf in balbezit zijn. Vorige week gaven we veel weg in de wedstrijd tegen FC Volendam door eigen fouten, die fouten moeten er snel uit. We moeten morgen tegen Ajax een compacte organisatie neerzetten en daarnaast durf en lef tonen. Daarnaast is het een mooi podium om jezelf te laten zien. Je speelt voor een vol stadion met meer dan 50.000 man op de tribune. We hebben veel kwaliteit en ik hoop dat mijn ploeg dat zaterdagavond laat zien.”

Ook spits Jizz Hornkamp kijkt uit naar de seizoensouverture. “Ik voel me steeds meer op mijn plek bij Heracles Almelo. Ik heb gescoord in de laatste oefenduels en dat is waar ik voor leef. Ajax-uit is voor mij persoonlijk gelijk een bijzonder duel. Veel vrienden van mij zitten daar op de tribune en zelf heb ik daar acht jaar lang in de jeugdopleiding gespeeld. Het voelt voor mij dan ook als een soort van thuiswedstrijd.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met John Lammers en Jizz Hornkamp op Heracles TV.