Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenwedstrijd tegen FC Volendam met 1-3 verloren. Robert Mühren, Carel Eiting en Imran Nazih scoorden voor de bezoekers. Jizz Hornkamp tekende voor het Almelose doelpunt.

De formatie van John Lammers dicteerde in de beginfase en in de vierde minuut mikte Mario Engels van dichtbij over. De bal bleef ook in de minuten daarna lekker rondgaan en in de elfde minuut probeerde Brian de Keersmaecker het van afstand. De bal belandde in de kluts en ging via Mario Engels naast. Heracles Almelo zorgde daarna voor de nodige dreiging maar het ontbrak in deze fase aan de eindpass.

FC Volendam sloeg bij de eerste kans direct toe. De bal kwam in de 26ste minuut voor de voeten van Robert Mühren en hij tikte van dichtbij binnen. De bezoekers deelden zes minuten later een nieuwe tik uit. Michael Brouwer blokte nog een schot van Derry Murkin maar Carel Eiting wist de rebound met het hoofd te verzilveren. Heracles Almelo was enige minuten zoekende. De aansluitingstreffer in de 41ste minuut was daarom welkom. Jizz Hornkamp wist de bal achter Mio Backhaus te schuiven.

De tweede helft was achttien seconden oud toen FC Volendam de 1-3 scoorde. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van invaller Imran Nazih en hij schoot geplaatst binnen. Heracles Almelo probeerde meteen iets terug te doen. Jetro Willem mikte in de 49ste minuut naast en een inzet van Bryan Limbombe ging vier minuten later voorlangs. FC Volendam zorgde daarna voor gevaar. Een schot van Calvin Twigt ging in de 58ste minuut net naast en een minuut later stuitte Damon Mirani op Michael Brouwer.

Heracles Almelo was in de 68ste minuut dichtbij een goal. De lat fungeerde als spelbreker bij een kopbal van Sven Sonnenberg. Daarna was er wel sprake van dreiging maar ontbrak het aan de eindpass. FC Volendam was in de 76ste minuut dichtbij de 1-4. Robert Mühren schoof de bal echter voorlangs. Mario Engels kreeg in de 88ste minuut nog een grote kans. Het schot werd door Mio Backhaus gepareerd. Het laatste wapenfeit kwam van Sven Sonnenberg. Het schot in blessuretijd ging over het doel.

Heracles Almelo – FC Volendam 1-3 (1-2)

26.Robert Mühren 0-1, 32.Carel Eiting 0-2, 41.Jizz Hornkamp 1-2, 46.Imran Nazih 1-3

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Jannes Wieckhoff, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma (60.Sem Scheperman), Jetro Willems, Brian de Keersmaecker, Anas Ouahim, Mario Engels, Bryan Limbombe, Jizz Hornkamp en Emil Hansson

FC Volendam: Mio Backhaus, Brian Plat (66.Ezechiel Fiemawhile), Damon Mirani (87. Billy van Duijl)), Derry Murkin, Benaissa Bebnamar, Carel Eiting (46.Imran Nazih), Bilal Ould-Chikh, Calvin Twigt (66.Daryl van Mieghem), Robert Muhren, (87.Diego Gustavo) Xavier Mbuyamba, Ibrahim El Kadiri (60.Darius Johnson)

Scheidsrechter: Danny Makkelie