Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport met 2-0 gewonnen. Diego van Oorschot en Antionio Satriano namen de treffers voor hun rekening.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Diego van Oorschot. Hij mikte in de achttiende minuut op aangeven van Lasse Wehmeyer net naast. Daarna kreeg Helmond Sport goede mogelijkheden. Een schot van Martijn Kaars werd in de negentiende minuut door Robin Jalving gepareerd. Slechte verdedigen bracht Joseph Amuzu in kansrijke positie maar zijn inzet ging over. De bezoekers waren in de 29ste minuut wederom dichtbij een treffer. De vrije trap van Elmo Lieftink belandde op de paal. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam van Heracles Almelo. Een schot van Melih Ibrahimoglu ging in de 42ste minuut over het doel.

Heracles Almelo zorgde ook voor het eerste gevaar na de rust.. Het schot van Navajo Bakboord ging in de 48ste minuut net voorlangs. De bezoekers waren in de 59ste minuut dichtbij een treffer. Haakon Lorentzen kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. De Noor kwam hierbij hard in aanraking met de paal en moest vervangen worden. Helmond Sport stond enkele minuten met tien man. Heracles Almelo profiteerde. Een pass van Thomas Bruns belandde bij Diego van Oorschot en hij schoof keurig binnen.

Na het doelpunt volgde een fase met weinig mogelijkheden. De bezoekers kregen er een in de 83ste minuut Amin Doudah mikte echter over het doel. Heracles Almelo besliste het duel in de 89ste minuut door een rake kopbal van Antonio Satriano.

Heracles Almelo – Helmond Sport 2-0 (0-0)

63.Diego van Oorschot 1-0, 89.Antonio Satriano 2-0

Heracles Almelo: Robin Jalving (46.Timo Jansink), Navajo Bakboord, Sava Cestic, Stijn Bultman, Ruben Roosken, Marko Vejiinovic, Melih Ibrahimoglu, Sem Scheperman (46.Thomas Bruns), Lasse Wehmeyer, Antonio Satriano en Diego van Oorschot,

Helmond Sport: Robin Mantel, Bram van Vlerken (64.Noë Rottiers), Flor van den Eynden, Elmo Lieftink, Bryan van Hove (82.Gabriël Çulhacı), Lucas Vankerkhoven, Michael Chacon, Arno van Keilegom, Joseph Amuzu (73.Michel Ludwig), Haakon Lorentzen (64.Amin Doudah), Martijn Kaars

Scheidsrechter: Mulder