Heracles Almelo heeft het oefenduel met Excelsior Rotterdam gewonnen. Op Sportpark De Scheetheuvel in Delden werd het 2-1 door doelpunten van Hornkamp en Limbombe. Het duel in Delden was de vierde krachtmeting in de voorbereiding voor de ploeg van John Lammers. De wedstrijd werd afgewerkt in vier blokken van 30 minuten.

Onder toeziend oog van ruim 700 bezoekers kwamen beide ploegen voorzichtig uit de startblokken. Waar Heracles Almelo meer aanspraak maakte op het balbezit, bleven de kansen uit in de eerste dertig minuten.

De eerste grote kans was voor Heracles Almelo. Met 40 minuten op de klok gaf aanvoerder Sven Sonnenberg een fraaie crosspass van achteren, waarmee hij Jizz Hornkamp vrij zette voor Excelsior-keeper Stijn van Gassel. De spits leek op zijn eerste treffer in Almelose dienst af te gaan, maar de doelman was een sta-in-de-weg en pareerde zijn inzet.

In het tweede kwart van de wedstrijd was Excelsior de bovenliggende partij. De Rotterdammers zochten nadrukkelijk de voorsprong. Via Agrofiotis en Driouech kwam de ploeg van Marinus Dijkhuizen dichtbij, maar Michael Brouwer hield zijn doel schoon.

Even later viel de Rotterdamse treffer alsnog alsnog toen Hartjes met een fraaie steekpass Agrofiotis in stelling bracht. Oog-in-oog met Brouwer faalde hij niet: 0-1.

Vlak voor het einde van de eerste 60 minuten volgde nóg een tegenvaller voor Heracles Almelo, toen Jetro Willems het veld noodgedwongen moest verlaten.

Heracles Almelo op jacht naar de gelijkmaker

In het derde kwart, en tevens de tweede helft, van de wedstrijd ging Heracles Almelo op jacht naar de gelijkmaker. Toch was het Excelsior dat mogelijkheden kreeg. De ingevallen doelman Koen Bucker kwam echter niet in de problemen.

Met de entree van Limbombe, Ibrahimoglu en Van Oorschot kwamen er verse krachten binnen de lijnen. Na een stroeve start in de tweede helft kwam Heracles Almelo er steeds meer aan te pas. Na een inzet van Diego van Oorschot leek Jizz Hornkamp vanuit de rebound zijn eerste treffer in het zwart-wit te maken, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel.

Met het einde van het derde blok in zicht was het wél raak voor Hornkamp. Met een fraaie kopbal via de onderkant van de lat zorgde hij voor een gelijke stand op het scorebord: 1-1.

Spannende slotfase

Door de gelijkmaker van Jizz Hornkamp volgde een spannende slotfase. Heracles Almelo bleef doordrukken en probeerde de winnende treffer te forceren. Met wederom een aantal wisselingen in de ploeg creëerde het kansen en dat werd beloond. Tien minuten voor tijd wist Bryan Limbombe zijn directe tegenstander te passeren met een kap naar binnen, waardoor hij zichzelf vrijspeelde en de bal achter Norbert Alblas kon schieten.

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam: 2-1
’59 | 0-1: Nikolas Agrafiotis
’84 | 1-1: Jizz Hornkamp
‘108 | 2-1: Bryan Limbombe

Opstelling Heracles Almelo
Brouwer (60. Bucker), Bakboord (91. Wieckhoff), Sonnenberg (91. Cestic), Bultman (91. Olde Keizer), Willems (54. Roosken), Scheperman (71. Ibrahimoglu), De Keersmaecker (91. Vejinovic), Engels (71. Diego van Oorschot), Nankishi (60. Limbombe), Hornkamp (91. Satriano), Hansson (91. Wehmeyer)

Opstelling Excelsior Rotterdam
Van Gassel (91. Alblas), Horemans (60. Nieuwpoort), El Yaakoubi (91. De Moes), Widell (60. Benita), Lamprou (91. Udenhout), Zagre (91. Omorowa), Driouech (60. Van Duinen), Agrafiotis (78. Alhaft), Hartjes (60. Sanches Fernandes), Baas (60. Naujoks), Seymor