Heracles Almelo heeft op Erve Asito het oefenduel tegen FC Emmen gewonnen. Antonio Satriano tekende vlak na de rust voor de enige treffer.

De formatie van John Lammers speelde een prima eerste helft en met name Jizz Hornkamp kreeg de nodige kansen. In de zevende minuut stuitte de aanvaller op Eric Oelschlägel en twee minuten later werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. FC Emmen had weinig in te brengen maar in de twaalfde minuut moest Michael Brouwer redden op een vrije trap van Jari Vlak.

Jizz Hornkamp bleef mogelijkheden krijgen. Een kopbal in de negentiende minuut werd door Eric Oelschlägel onschadelijk gemaakt en vier minuten later tikte de spits rakelings voorlangs. Een nieuwe kans volgende in de 34ste minuut. De inzet werd deze keer wederom door Oelschlägel onschadelijk gemaakt. Het laatste wapenfeit voor de rust viel te noteren in de 37ste minuut. Een schot van Emil Hansson ging maar net naast.

Sem Scheperman zou in de tweede helft terugkeren samen met tien nieuwe spelers. Na nauwelijks een minuut was het raak. De voorzet van Lasse Wehmeyer werd door Antonio Satriano van dichtbij afgerond. Heracles Almelo zorgde even later opnieuw voor gevaar. De inzet van Bryan Limbombe werd door Eric Oelschlägel gekeerd.

Heracles Almelo kreeg in de 66ste minuut een uitgelezen kans op 2-0. Sem Scheperman tikte van dichtbij rakelings naast. De volgende Almelose mogelijkheid volgde uit een hoekschop. De kopbal van Sava Cestic ging in de 78ste minuut voorlangs. Drie minuten later werd Antonio Satriano de diepte ingestuurd. Zijn lob werd echter door Jan Hoekstra gepareerd.

Heracles Almelo – FC Emmen 1-0 (0-0)

46.Antonio Satriano 1-0

Opstelling 1e helft: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Stijn Bultman, Jetro Willems, Brian de Keersmaecker, Jizz Hornkamp, Anas Ouahim (25.Sem Scheperman), Abed Nankishi, Mario Engels en Emil Hansson.

2e helft: Timo Jansink, Jannes Wieckhoff, Sava Cestic, Chiel Olde Keizer, Ruben Roosken, Marko Vejinovic, Sem Scheperman, Diego van Oorschot, Lasse Wehmeyer, Antonio Satriano , Bryan Limbombe